Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
subzero - специалист
разгледах доста теми във форума, но може и да има отг на въпроса ми а аз да не съм го намерил, ако е така се извинявам предварително :) а въпроса ми е с какво се захваща мин вата за тавана при окачен таван ? видях една статия как беше сложена там, но 4овека си беше направил конструкцията на скара и я беше сложил на долните СД, а аз съм си я направил подобно на това .

Прикачен файл

dsc00226_139_copy_455.jpg
dsc00226_139_copy_455.jpg (58.25 KиБ) Видяна 3017 пъти
alexb - специалист
Здравей, ако конструкциата на cd-та ти е през 50 см то тогава просто взимаш ватата и я слагаш успоредно на cd-та. Самата вата е широка 60 см.
subzero - специалист
CD са ми на 60 см понеже знаех че и ватата стандартно рулото е на толкова!
alexb - специалист
Eдиния вариант тогава е да слагаш ватата перпеникулярно на cd-та, малко е тегаво и прашно но пък тогава избягваш термомостовете.

Може да режеш ватата на парчета по 70см и да я слагаш, но пък тогава е много работата и голяма вероятността да останат дупки в ватата което води до термомостове което от своя страна води до мухал и други неприатни неща.
subzero - специалист
перпендикулярно няма да стане понеже плочата ми е с мн голяма деневилация и заради това в най изпъкналата част разтоянието между плочата и СД е 1 см :? някакви др идеи да кажете или др мнения ?
alexb - специалист
A защо не опиташ да я сложиш успоредно както си е сега. И въобще пробвали да сложиш ватата по какъвто и да е начин?

Ако ти свлича ватата подпъхвай под нея парчетета картон с дължина 60-65см и ширина 5-10см.
subzero - специалист
да! пробвах да я сложа успоредно както си е, но наистина ми увисва защото неможе да влезе хубаво и под двете СД-та :( тези пърчета гипсокартон няма ли да увиснат след време и да падне ватата на долния гипсокартон? аз заради това мислих да я сложа успоредно но там където ми увисва да пусна тел от едното до др СД, но първо предпочетох да ви попитам как ще е по добре иначе утре ще я сложа вече и ще пробвам !
Crafty - специалист
subzero написа:
CD са ми на 60 см понеже знаех че и ватата стандартно рулото е на толкова!
Направи си скарата през 50см. с това скрито, което си замислил, ще береш много ядове, ако я оставиш така. Ватата се слага перпендикулярно на профилите и се зарязва само за окачвачите. Челото е хубаво да се хваща за горното ниво на тавана - така се избягва мъката с рязането на кръгове и напасването на плоскостите, с което вече си се сблъскал.
subzero - специалист
не не тази снимка не е на моя таван а просто я намерих във форума за да ви покажа как са ми СД-тата ! а за жалост вече сън ги направил през 60 см и не ми се кърти на ново и маи ще пробвам да я сложа успоредно и където провисва ще я хвана с тел между СД-тата

Тема "едно въпросче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: