• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Ми то Атака е цял Атмос -кой от кой е крал размерите :wink: всичко по обясненията е едно към едно . :wink:
rdx - специалист
В бойлера ще има и серпетина от слънчев колектор+ел.нагревател.Знам че направо от котел е по-добре,но...Обезвъздушаването на буферния съд не знам как ще стане.Иначе беше планувано разширителият съд да е на тавана отгоре на вертикалния щранг.Аз съм от Бургас,така че и там мога да почерпя :)
filmatoplo - майстор
Тя системата ти няма ли да е под налягане , ти недей гледай схемата на Атмоса дето дават акомулиращия съд да е с отворена система -там дават с пунктир мембранен съд за под налягане .На акомулиращия съд -буфер си слагаш автоматичен обезвъздушител най отгоре .И когато имаш буфер след него към падиаторите може и с 3 пътен вентил вместо 4 пътен защото възвратната вода ти е осигурена от Ладомата -виж схемата на Атмоса или Аттака тук дават тоя съд с 4 извода .
rdx - специалист
Това мислех да е следващият ми въпрос:Дали е по-добре затворена система в моят случай?
filmatoplo - майстор
Да затворена е по добре -намаля се кислородната атака , намаля се кавитацията на помпите ,по малко шум и въздух в радиаторите ,с налягане водата завира по трудно и ред други физични закони .
rdx - специалист
А при мен дали става да е затворена,от какво зависи?
filmatoplo - майстор
До колкото разбрах си със щранг и разпределители -колектори , най отгоре на щранга му слагаш обезвъздушители или ако той завършва в колекторите на тях слагаш ъглови обезвъздушители .Между котела и Ладомата свързваш мембранен съд за 40 киловата 50-80 литра с предварително налягане 0,8-0,9 бара ,допълнително монтираш пълначка -апарат за доливане нагласена на 1,5-1,8 бара . глътваш 2 водки и си готов :wink:
rdx - специалист
Златен си!То да не те пита човек нещо,веднага получава точен отговр. :) Има още едно нещо ,не знам дали не е глупост.В началото на вертикалният щранг между колекторите за 1 и2 ет.има разклонение за камина с водна риза,която ще е в хола.Идеята ми е да използвам наличната инсталация за отопление само на 2-3 стаи когато няма да паля котела.Дали ще стане?
filmatoplo - майстор
Става ама по време на работа на котела , тръбите от камината трябва да се затварят или едната щото тя ще стане радиатор -може механично с крам или електромагнитен вентил дасе затваря и отваря под и над 55 гр.или да се сложат възвратни клапи на помпите .
rdx - специалист
Засега са със сферични кранове,така че при работа на котела се изолира камината.Но как ще се реши обратния вариант,спрян котел и работеща камина?Връзката с буф.съд и камината.Ако с камината ще трябва да топля ак.съд ще има голяма инертност.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 32

Тема "Избор на пиролизен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: