Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
10 мнения в "монтиране на душ кабина"
masteradmin
- майстор
Ами миналата седмица монтирахме една. Долната част я монтира плочкаджията, ама при горната се зорнахме. Да знаеш че ако е стъклена а не пластмасова трябва да сте поне 3-ма души. Първо монтирате долната част заедно с плочките. След това много е важно преди да пробиеш дупките за страничките лайсни дето държат вратите и горната част на кабината, да я задържите на място. Ние така както беше сложена долната ваната измерихме страничните профили пробихме с Хилтито дупките и като сложихме горния обрач и вратите видяхме, че вратите не се пързалят добре, защото горния обръч си е променил формата като са го натиснали профилите. След това пробивахме нови дупки - старите ги пълнихме със силикон - абе грозна гледка. Та идеята е когато пробивате дупките сглобете цялата кабина и тогава ги отбелязвайте. Иначе няма нищо сложно. Кажи по конкретно какво не ти е ясно ?
Прикачен файл
v1.jpg (3.25 KиБ) Видяна 18445 пъти
Прикачен файл
v0.jpg (6.39 KиБ) Видяна 18445 пъти
masteradmin
- майстор
1-3
Прикачен файл
3.С помощта на една керамична плочка можем лесно да проверим дали ъгъла е 90 градуса.
v4.jpg (4.14 KиБ) Видяна 18438 пъти
Прикачен файл
2. Преди да поставим ваната на кабината с длето и чук зарявняваме всички остри ръбове и ъгли за да нея наранят.
v3.jpg (5.68 KиБ) Видяна 18438 пъти
Прикачен файл
1. На най-ниската част от ваната на душ кабината поставяме регулируемите крака, като под всяко подлагаме предварително изрязани парчета картон.
v2.jpg (5.9 KиБ) Видяна 18438 пъти
masteradmin
- майстор
4-6
Прикачен файл
6.С помощта на 2 нивелира поставяме ваната точно хоризонтално. Внимавайте да не одраскате повърхността и.
v7.jpg (4.58 KиБ) Видяна 18433 пъти
Прикачен файл
5.Монтирайте канализационните тръби така че при монтирането на ваната разклонението на канала да се намира точно под отвора.
v6.jpg (6.03 KиБ) Видяна 18433 пъти
Прикачен файл
4. Ако ъгъла не е прав изравняваме стената на височината на ваната, така че краят и да прилепне плътно до стената.
v5.jpg (5.84 KиБ) Видяна 18433 пъти
masteradmin
- майстор
1-3
Прикачен файл
3.За да не счупите плочките в началото бормашината е само на въртене. След като пробиете плочката може да превключите бормашината на чукане.
v3.jpg (4.98 KиБ) Видяна 18427 пъти
Прикачен файл
2.В белязаните места набиваме център без да удряме силно така че да не счупим плочките.
v2.jpg (4.45 KиБ) Видяна 18427 пъти
Прикачен файл
1.Поставяте профила на кабината върху долната вана. След това с молив и нивелир я правим вертикална.
v1.jpg (4.5 KиБ) Видяна 18427 пъти
masteradmin
- майстор
4-6
Прикачен файл
6.При монтиране на вратите гледайте уплътненията да прилепват плътно за да не се мокрят плочките около кабината.
ka6.jpg (4.91 KиБ) Видяна 18420 пъти
Прикачен файл
5.След това монтирате неподвижните стени като внимателно ги закрепвате в профилите. Важно е да не презатягаме винтовете за да не счупим стъклото.
ka5.jpg (4.33 KиБ) Видяна 18420 пъти
Прикачен файл
4.След като свършим с пробиването проверяваме дълбочината - която трябва да бъде с размера на дюбела за да може профила да прилепне плътно по стената.
ka4.jpg (4.63 KиБ) Видяна 18420 пъти
masteradmin
- майстор
Ето и малко практика.
Прикачен файл
vana2.jpg (53.32 KиБ) Видяна 18177 пъти
Прикачен файл
vana.jpg (49.83 KиБ) Видяна 18177 пъти
Здравейте.
Имам проблем с пластмасовото корито (750х750 mm) на душ кабината ми. Не съм я монтирал аз, а и никога не съм го правил.
Ще започна по-отдалече. Преди около 6 месеца силикона, който е между фаянса и душ кабината започна да жълтее. Реших да си купя "пистолет" и 1 бял силикон, да махна стария и да сложа от новия. Махнах стария силикон, но така и не можах да подсуша. Чаках 1 ден, със сешоар и топъл въздух подсушавах, но все оставаше някъде влага. Взех аз и намазах със силикона накрая и си мислех, че всичко ще е ок, но след време и той започна да жълтее. Загледах, се, а то какво? Като се къпя и като стъпвам в коритото и то в края му, се процежда тънка струйка вода под него... Въпроса ми е от къде идва тази вода? Дали нещо под коритото се е разместило или скъсало, или може да е от стичането на водата по стените на банята и да се процежда между стената и коритото, да влиза отдолу и да излиза отпред? Съседите за сега не са се оплакали да имат мокро петно на тавана си. Може би е съвсем малко водата, но от някъде се процежда вътре.
Да се опитам ли да разглобя душ кабината и да повдигна коритото за да видя какво е положението? Мога ли да се справя сам, залепено ли е коритото към нещо, отдолу какво да очаквам да видя?
Да извикам ли някой майстор, който да го направи вместо мен? Колко ориентировъчно може да струва и какъв тип майстор да търся?
Дойде ми идея да взема от останалата ми боя за яйца и да я изсипя в канала на коритото, да пусна водата и да натискам с крак коритото. Ако е нещо под него (скъсана връзка или знам ли какво) ще се процеди боядисана вода. Ако ли не, може да е от стичаща се вода по стените на душ кабината.
Ще съм благодарен на всякакви съвети.
п.п. днес взех с една телчица да бъркам в отходния канал на душ кабината и разбрах, че той отива в посока откъдето се процежда водата под коритото (зелената линия).
Не можах да се справя с качването на снимката, та я закачих на друго място - http://www.picvalley.net/v.php?p=u/35/8508_973.JPG
Имам проблем с пластмасовото корито (750х750 mm) на душ кабината ми. Не съм я монтирал аз, а и никога не съм го правил.
Ще започна по-отдалече. Преди около 6 месеца силикона, който е между фаянса и душ кабината започна да жълтее. Реших да си купя "пистолет" и 1 бял силикон, да махна стария и да сложа от новия. Махнах стария силикон, но така и не можах да подсуша. Чаках 1 ден, със сешоар и топъл въздух подсушавах, но все оставаше някъде влага. Взех аз и намазах със силикона накрая и си мислех, че всичко ще е ок, но след време и той започна да жълтее. Загледах, се, а то какво? Като се къпя и като стъпвам в коритото и то в края му, се процежда тънка струйка вода под него... Въпроса ми е от къде идва тази вода? Дали нещо под коритото се е разместило или скъсало, или може да е от стичането на водата по стените на банята и да се процежда между стената и коритото, да влиза отдолу и да излиза отпред? Съседите за сега не са се оплакали да имат мокро петно на тавана си. Може би е съвсем малко водата, но от някъде се процежда вътре.
Да се опитам ли да разглобя душ кабината и да повдигна коритото за да видя какво е положението? Мога ли да се справя сам, залепено ли е коритото към нещо, отдолу какво да очаквам да видя?
Да извикам ли някой майстор, който да го направи вместо мен? Колко ориентировъчно може да струва и какъв тип майстор да търся?
Дойде ми идея да взема от останалата ми боя за яйца и да я изсипя в канала на коритото, да пусна водата и да натискам с крак коритото. Ако е нещо под него (скъсана връзка или знам ли какво) ще се процеди боядисана вода. Ако ли не, може да е от стичаща се вода по стените на душ кабината.
Ще съм благодарен на всякакви съвети.
п.п. днес взех с една телчица да бъркам в отходния канал на душ кабината и разбрах, че той отива в посока откъдето се процежда водата под коритото (зелената линия).
Не можах да се справя с качването на снимката, та я закачих на друго място - http://www.picvalley.net/v.php?p=u/35/8508_973.JPG
lakosste
- специалист
напълно е възможно да преминава вода между коритото и стената ако не ти е уплътнена качественно друг вариант е или да е спукано коритото или сифона да не е затегнат или паснат на местото си.а да я разглобяваш сам как да ти кажа зависи дали ти се отдава иначе ако викаш маистор труда ще трябва да е за разгглобяване и сглобяване.а колко пари зависи от сложноста на кабината и от пазарлъка.
Тема "монтиране на душ кабина" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература