• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
vodopada написа:
filma ,аз имам Атмос комби от 4 години,карам го без буферен съд.Монтирал съм го с четирипътен вентил със задвижка + контролер.Бойлер 300л с отделна помпа, помпа на малкия кръг и алфа 2 на големия.Имам две подови с термостати.Нямам проблем с връщаща се вода , държи 70 / 75 .Котела работи денонощно.
Ей, най-после още някой да каже нещо за 4-пътен вентил.
Би ли дал по-подробна информация как работи при теб - какво регулира контролера :?:

---
rdx написа:
Засега са със сферични кранове,така че при работа на котела се изолира камината.Но как ще се реши обратния вариант,спрян котел и работеща камина?Връзката с буф.съд и камината.Ако с камината ще трябва да топля ак.съд ще има голяма инертност.
Камината ти може ли да работи на затворена система - какво и е максималното разршено налягане?
rdx - специалист
Камината ти може ли да работи на затворена система - какво и е максималното разршено налягане?[/quote]

Това не знам.Много се съмнявам.Сега прегледах какво са ми дали като документи и не открих мах.налягане.Камината е Девил 7880ВР,купувал съм я от Секаста Варна.
LazarGanev - "Велик майстор"
Значи е чугунена, сигурно може да работи под налягане, ама трябва да питаш пак.
rdx - специалист
LazarGanev написа:
Значи е чугунена, сигурно може да работи под налягане, ама трябва да питаш пак.
Ще питам,но май е побългарена.Върху оригиналната чугунена камера тук във Варна правят водната риза за по-евтино.Дали мога да я надуя с вода и до колко бара?Не съм я монтирал още.
LazarGanev - "Велик майстор"
Щом я правят тук значи е от ламарина предполагам. В такъв случай не е препоръчително да работи под налягане. Работното налягане е до 2.5 бара.
filmatoplo - майстор
Аз не знаех че имаш вече камина , по принцип не ги обичам тия смесвания на топлоисточници и не съветвам да ги правят .С камината буфер не ти трябва да топлиш , нали затова ти казвам да се сложат ел клапани или възвратни вентили да не се месят кръговете .Като запалиш котела няма да тие до камината :wink:
rdx - специалист
Тази камина я купих преди 2год.,така си стои,не може да и дойде реда.Тя е за уют и опушване на хола. :) Сигурно и на камината ще и трябва помпа.Нямам представа от тия ел клапани.Ще направя малко снимки на наличната инсталация да видите за какво става въпрос.
vodopada - специалист
filma ,вече съм на правилното място.Пускам снимките .

Прикачен файл

kontroler.jpg
71*С температурата на връщащатасе вода.
76*С тепературата отопление бойлер.
kontroler.jpg (29.89 KиБ) Видяна 4739 пъти

Прикачен файл

otoplenie.jpg
otoplenie.jpg (57.7 KиБ) Видяна 4739 пъти

Прикачен файл

4ventil.jpg
4ventil.jpg (38.19 KиБ) Видяна 4739 пъти
vodopada - специалист
2v6.за контролера погледни тук : http://www.intiel.com/dynamic_controller_bg_01.pdf
filmatoplo - майстор
Водопада :) благодаря спретнато изглежда , Петьо правил табло та се забравил :wink: този термостатичен 3 пътен вентил е за топлата вода за къпане нали .Онази голата медна тръба къде ходи дето слиза из под 4 вентила , гледам в нея има връзка със студения водопровод .Най вляво са щранговете от слънцето ли .Тази линия която е в посока нагоре и после слиза след помпата за зареждане на бойлера ли е .Атмоса не го видяхме :wink: имаш и отделно табалце със др дефиренциален термостат той за кое е .Извинявай че тъй питам ама да ми стане ясно и на РДХ ,да види джаджите . :wink: Пишеш -имам 2 подови с термостати -обясни ми около това .
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 32

Тема "Избор на пиролизен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: