• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
sparow - специалист
Колега,слагаш водна шкурка на равна повърхност/трупче/ и капваш малко масълце, и почваш да търкаш.Шлайфат се и пластинката и плочката,Иначе добре е станал,аз сега бера ядове с един от юмз,пластинката се е натрошила, и трябва да я изкопирам от нещо/ножовка/
не е лошо да разгледаш тази тема-
http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=42895
jeri85 - помощник
Евала един човек просто иясно да обясни много ти благодаря .
здравеите
имам същия компресор от зил и мисля да го пусна в деиствие можете ли да ми кажете от какво да му направя картера и какъв електромотор ще ми трябва за него за да може да преодолява налягането в бутилката

Благодаря предварително
sparow - специалист
Колега дай снимка на компресора.Иначе зилов с 1.1 трифазен мотор си работи спокойно на 8атм.
И аз да питам,обкалях тука наще вторични но всички зилови са с обрани компресори :lol: та ако някой има за продаване 2броя да свирка.
webcambg - специалист
да попитам следния компресор от хладилна камера за какво може да се използва... малко е старичък - от 86та година... и май сме загубили схемата за управление, но все пак ако може да послужи за нещо че не ми се хвърля на вторични?

Прикачен файл

DSC02814_2.JPG
DSC02814_2.JPG (145.52 KиБ) Видяна 15000 пъти

Прикачен файл

DSC02816_2.JPG
DSC02816_2.JPG (109.92 KиБ) Видяна 15000 пъти
shotik - майстор
Този компресор може да го ползваш за помпане на гуми,на велосипеди ще е малко време,за автомобилните повече,но не е като да помпаш с ръчна или крачна помпа.Ако имаш някаква бутилка ,която да пълниш,може да се ползва с аерограф за боядисване на макети или поправки на малки участъци за боядисване.Няма дебит,но може да нагнети до 16 атм.,затова и бутилката трябва да има предпазен клапан ,за да не стане въздушна бомба,ако оставиш по-дълго да нагнетява въздуха.Трябва да има и влагоуловител,защото от компресирането на хладен или влажен въздух през пистолета за боядисване ще излизат капки вода.Препоръчително е да има и манометър,за да знаеш какво е налягането.
velsi - Почетен майстор
Аз с такъв си помпя гумите. Освен това боядисвам с малък 100 грамов бояджийски пистолет. Без бутилка.
webcambg - специалист
благодаря за мненията... явно ще го мислим че да влиза в употреба - стига е отлежавал в мазата :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Компресор за въздух от ЗИЛ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: