Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
GARD - специалист
Здравейте!Направих си едно малко диванче,тръгнах да го тапициран сложих донапрен,хасе,но се получи вибриране на донапрена,нещо като въздушна възглавница как да го отстраня.
romanpm - майстор
Дунапренът трудно се запечатва херметично , необходимо е да е опакован в найлон за да се получи тоя номер , от значение е какво качество се ползва препоръчвам синия освен това върху дунапрена е необходим слой вата и след това дамаската така стои по изпънато :)
jameson_2001 - специалист
Използвам темата на колегата(ако има проблем ще изтрия поста си).
Ще си правя лежанка, любопитен съм за каква вата(споменатата) става на въпрос ?
Spokoiniq - майстор
за лежанка се ползват дунапрените от типа на колите, твърди, иначе всичко друго сляга!
glupak - специалист
Искам да претапицирам стара гарнитура. Колани, отгоре пружини, пак колани и канапи, кокос, конски косми, памук и най-отгоре дамаска. Може ли да ми каже някой какво се прави... Някоя книжка... Нещо...
romanpm - майстор
glupak написа:
Искам да претапицирам стара гарнитура. Колани, отгоре пружини, пак колани и канапи, кокос, конски косми, памук и най-отгоре дамаска. Може ли да ми каже някой какво се прави... Някоя книжка... Нещо...
Аз съм ЗА естествените материали така че ако прецениш почисти и ползвай старите без памука замени го с тънък дунапрен и вата върху му , а това къде да се научи не знам това си е занаят който има доста тънкости препоръчвам ти бавно разглобяване с моливче за записки и после обратно , при отлично скрояване на дамаската и копчета на ромб например се получава нещо красиво ! Желая успех :)
jameson_2001Ватата се продава на руло ползва се не само при тапициране а и по якета и т.н.
glupak - специалист
И аз съм с две руце за естествените материали, но в случая те са от трийсетте години на миналия ве... Кокоса и морската трева са натрошени и пукат прах. Дали могат да се прахосмукират или изперат? При удобен случай ще кача снимки.
Ще ми се да стане хубаво. Гарнитурата, освен, че е изящна, е и спомен от баба ми.
escutcheon - специалист
glupak написа:
Някоя книжка... Нещо...
Дърпай бърже - след 120 часа файла изчезва.
http://tranz.it/load.php?id=HoEmcRJsoPZeaLuv503124
Часовете почват да се отброяват СЕГА! :-D
glupak - специалист
escutcheon, много ти благодаря. Книжката е наистина добра. Да видим аз колко съм добър...Стискайте палци, че вече подпухах дървенията.

Тема "Тапициране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: