• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
argonavt - специалист
Откривам тази тема , която според мен липсва във форума, а има достатъчно интерес/по мои преценки/. Моля , колегите от форума , построили подобни сгради да се включат към темата и да споделят опит и ако може със снимков материал..

Така. Първото ,което искам да споделя тук е , че за такава постройка , човек трябва да има строително разрешение , издадено въз основа на комплект от проекти , одобрени от съответната община. Това е по изисквания на ЗУТ и търсения на вратички за разрешения за поставяне или временни обекти , за мен е несериозно. След издаването на строително разрешение няма никакъв проблем да се получи разрешение за ползване. С две думи да ли ще се строи дървено -скелетна , метална или монолитна конструкция , администрацията не прави никаква разлика.

Изпълнението на такава конструкция е в компетентностите и способностите на една кофражистка бригада . Може да се изпълни и НАРАВИ САМ след спазване на някои основни правила в строителството.

Моля колегите klambrev и masterrichi да публикуват тук снимки от изпълнени обекти или линкове към такива. :wink:

Имам и аз какво да покажа , но ми е необходимо малко време да си подредя нещата. :)
klambrev - специалист
тук едно проектче на дървеноскелетна къща с фундамент
къщата не съм я правил аз, само съм превел част от нещата защото са ми интересни и съм на процес проучване защото в близките 2-3 години ме чака строеж надявам се

п.п.: оправих грешките които видях, проблема идва от това, че съм писал бързо и по някога уцелвам съседен бутон. ако забележите други моля драскайте по едно лс да ги оправя.
Последна промяна от klambrev на нед фев 07, 2010 11:58 pm, променено общо 1 път.
n.nikoloff - специалист
klambrev написа:
тук едно проектче на дървеноскелетна къща с фундамент
къщата не съм я правил аз, само съм превел част от нещата защото са ми интересни и съм на процес проучване защото в близките 2-3 години ме чака строеж надявам се
Поздравления за труда! Ако пооправиш и правописните грешки може да мине за много добър репортаж. Един от плюсовете е, че сега ще има хора, които ще видят , че зимата не пречи на този вид строителство.
argonavt - специалист
klambrev , благодаря за поста. Много полезно .

Би ли споделил до къде си достигнал с твоята мечта за такава къща?:)
Ето още един блог на подобна къща, която е завършена.
Дано е полезен на всички желаещи да се сдобият с подобна къща.
http://matflam.blog4ever.com/blog/index-94373.html
masterrichi - специалист
Eто и аз да пусна малко снимки на една малка къщурка http://masterrichi.snimka.bg/properties/k-shta.310402
Стефан - майстор
Много ми допадна материала от линка на trap, а именно http://matflam.blog4ever.com/blog/index-94373.html . Въобще не прилича на автобусна спирка или трафопост. Браво на франсето. Възможно е критикуващите този начин на строеж да корегират вижданията си. Освен, ако тенденциозно се инатят, и не виждат перспективата.
8180 - майстор
Абе, аз ли не разбрах или действително франсетата НЕ наковаха междуетажна конструкция - направо май покривните ферми ползваха за целта.
Не съм го виждал досега - има ли си име този подход? :?
klambrev - специалист
Грешките са оправени, все пак са от бързото писане.
А аз съм достигнал до това че имам няколко кубика 50х100х4000мм гредички вече доста сухи. Което е нищо де но поне за вертикалните външни греди ще имам. Оглеждам се за подходящ парцел и междувременно проучвам къщи, готови планове и т.н.

trap и твоя линк е много интересен, аз бих използвал подобна конструкция за да мога да използвам подпокривното пространство.

къщурката на masterrichi бе една от първите които видях в този форум и привлече моя интерес към това стоителство
future - специалист
Темата е хубава.Само не разбрах пак ли ще бъркаме "работата" с хобито."Небстъргачи" ли ще строим или ще действително ще се придържаме към НАПРАВИ СИ САМ.Ако е второто,ето един линк и от мен.http://www.mirodolie.ru/node/287В блога на автора има и друга конструкция.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Дървено-скелетна или метална къща НАПРАВИ СИ САМ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: