• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
XpS - помощник
Justy написа:
Мислил ли си за естествен сачак с облицоване на стените с вата ? Все пак дървото си придава неповторим уют.
Джъсти, съгласен съм с теб че придава уют, но по-скоро би било подходящо ако имах къща и долу в механата да е така.Мисля си че доста стеснява пространството сачака в такъв тесен апартамент - 65 кв/м.
Хората които са живяли там преди са направили всички тавани сачак - и се чудя дали да го махна или ако не - дали този сачак би издържал да се накове гипскартон върху него - т.е. дали няма да падне сачака.Картона без конструкция - в смисъл директно за сачака мисля да го хвана и само по стените може би ако усепя да се справя - да пусна по-ниско ниво.
Затова и темата ми беше такава - за пвц ламперия - примерно по тавана защото е лека и с ефекта на нещо което дава повече пространство.Но си мисля че може би хола би изглеждал като баня с тази пвц - иначе е много гот за монтиране :)
Justy - майстор
Свали няколко реда от сачака и виж как са разположени и хванати към тавана носещите летви / майките /. Не вярвам при това тегло на сачака да са подходили небрежно. Можеш да добавиш напречни летви, да изградиш носеща конструкция за гипскартона, а сачака да си го ползваш другаде. Ако не го възприемаш като елемент от интериора на апартамент стените можеш с минерална мазилка, ама с тоя велтер :? А защо не сложиш сачака на стената с велтера - тя външна ли е ?
bob - специалист
Слагай си картона и да не ти пука. Че щял да стане крив, да се напука, да ти падне на главата - това са штуротии, измислени от тези дето ги мързи. Важното е да го правиш за удоволствие и с кеф.А за банята си мисля,че плочките са по-доброто решение.
velsi - Почетен майстор
Теди написа:
Да не искаш да ми кажеш, че си го направил ей така от раз без да гледаш или питаш?
Точно това искам да кажа. Можеш да видиш резултата тука.
Теди написа:
Парите не си вадя от този форум така, че ще си го преместя в левия джоб по повод рязането :wink: и все пак майсторите сме хора, пиша за да помогна! Клиентела имам предостатъчно, а и не съм по картона.
Не съм го казал за да те обидя или пък заплашвам, всички сме тука по собствено желание и за собствено удоволствие. Просто изказвания от рода "абе ти луд ли си да го правиш сам, по-добре си викни майстор" не звучат никак на място точно в такъв форум.
Иначе винаги съм уважавал мнението на когото и да било независимо дали то е правилно или не.
Не искам, да споря с никого, но всички толкова категорично отхвърлихте идеята ламинирана ламперия на стените, че взех да се чудя защо ли я направих. Според мен става красиво, направил съм така само едната стена на стаята, има възможност ако се монтира на дървени летви, да се сложи вата за изолация зад нея и според мен става по-бързо и по-евтино от гипскартона ( естествено не говоря за банята и говоря за хора, които не са се занимавали нито с гипскартон, нито с ламперия ).
Стефан - майстор
Разбира се, че не трябва да се спори. Който се опитва да спори, остава без мнението си. Побързай да прочетеш моето, преди да изчезне. Аз съм си казал мнението за гипскартона, особено за баня. Но защо не направиш някоя снимка на тази ламперия, пък да видим как си се справил?
Така изглежда. Трябваше да правя ремонт за няколко дни и ми хрумна това. Остава да се смени дограмата и да направя някаква решетка за радиатора.

Прикачен файл

Photo-0020.jpg
Photo-0020.jpg (29.17 KиБ) Видяна 12199 пъти

Прикачен файл

Photo-0021.jpg
Photo-0021.jpg (33.08 KиБ) Видяна 12199 пъти

Прикачен файл

Photo-0022.jpg
Photo-0022.jpg (30.62 KиБ) Видяна 12199 пъти
Стефан - майстор
angel_vt - Въобще не се притеснявай. Даже е много по-добре от всякакви гипсови истории. На мен много ми харесва. Но, всеки си има вкус за красивото.
  • 1
  • 2

Тема "HELP:Гипскартон, PVC или Ламинирана Ламперия за Стените" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: