• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rdx - специалист
Браво на водопада,чисто подредено като в аптека!
filmatoplo - майстор
РДХ ето това те чака ако си мераклия за комфорт и малък разход на гориво . :wink: Благодарско на Водопада -имаш лично с . :)
vodopada - специалист
filmatoplo,таблото съм гоправил аз ,от Петьо взимам джаджите без табло за по-евтино.От ляво е дефиренциален термостат за подгрев на бойлера от котела а от дясно на него дефиренциален термостат за подгрев от слънчеви колектори.Голата тръба води до разширителен съд,предпазен вентил и пълнене.Термостатичният 3 пътен вентил е за топлата вода на цялото домакинство,настроен е на 43*С.До него е таблото на подовото,там термостата го настройвам на 35* / 42*С.
Той командва термо задвижки на двата кръга.

Прикачен файл

пиролиза.jpg
пиролиза.jpg (7.91 KиБ) Видяна 4925 пъти

Прикачен файл

нормална работа.jpg
нормална работа.jpg (14.72 KиБ) Видяна 4925 пъти

Прикачен файл

t обратна вода.jpg
Тука се вижда как 4пътният вентил затваря към големия кръг.
t обратна вода.jpg (18.73 KиБ) Видяна 4925 пъти

Прикачен файл

котелното.jpg
котелното.jpg (15.42 KиБ) Видяна 4925 пъти

Прикачен файл

общ изглед.jpg
общ изглед.jpg (15.95 KиБ) Видяна 4925 пъти
vodopada - специалист
filmatoplo написа:
Водопада :) благодаря спретнато изглежда , Петьо правил табло та се забравил :wink: този термостатичен 3 пътен вентил е за топлата вода за къпане нали .Онази голата медна тръба къде ходи дето слиза из под 4 вентила , гледам в нея има връзка със студения водопровод .Най вляво са щранговете от слънцето ли .Тази линия която е в посока нагоре и после слиза след помпата за зареждане на бойлера ли е .Атмоса не го видяхме :wink: имаш и отделно табалце със др дефиренциален термостат той за кое е .Извинявай че тъй питам ама да ми стане ясно и на РДХ ,да види джаджите . :wink: Пишеш -имам 2 подови с термостати -обясни ми около това .
Това са двете задвижки които спират и пускат подовото.

Прикачен файл

колекторното табло.jpg
колекторното табло.jpg (32.22 KиБ) Видяна 4906 пъти

Прикачен файл

двете далавери.jpg
Това са двете задвижки които спират и пускат подовото.
двете далавери.jpg (25.96 KиБ) Видяна 4906 пъти
Чаро - Акълия
Водопад, колко киловата е котела?
Тия задвижки не са ли бавни за начина по който си вързал подовото?
Прегледен монтаж! :)
vodopada - специалист
20kw е котлето и отоплява етаж 144м2 ,бойлера е 300л но се грее половината.Имам и един конвектор в помещението с бойлера то е 18м2 и гараж 16м2,който в момента не отоплявам.

Прикачен файл

конвектор.jpg
конвектор.jpg (14.97 KиБ) Видяна 4653 пъти
filmatoplo - майстор
Водопада :respekt: много добре направено , това преди топлия колектор -дебитомер ли е .Тези левите 8 извода към радиатори ли водят , как точно става отделянето или смесването на водата за подовото .На пръв поглед изглежда че по 10 те извода ще тръгне еднаква температура .
LazarGanev - "Велик майстор"
Тези захранващите тръби към колекторите като гледам са ф26- не идват ли малки? И аз в момента пристъпвам към изграждане на моето подово, но съм пуснал ф32, защото после може да ми дойде акъл за термопомпа или кондензен котел. Всъщност сам си отговарям - ти подаваш вода с висока температура, тъй че не са малки. :). А, не ти май я смесваш преди колекторите, така че въпросът ми остава.
filmatoplo - майстор
Водопада , :) само дърва ли гориш , колко отиват за сезон .Моля обясни малко около подовото -изолация ,метраж на кръговете ,квадратура, и стъпка на тръбата .Освен подовото и конвектора др радиатори ли са :?
2v6 - майстор
vodopada написа:
2v6.за контролера погледни тук : http://www.intiel.com/dynamic_controller_bg_01.pdf
Мерси!
Имаше един спор преди - как ще работи четирипътния с изключена помпа на котела? Каква ще е температурата на входящата вода?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 32

Тема "Избор на пиролизен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: