• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
turistak - специалист
vodopada написа:
Знам ,че много не го харесвате този модел но няма как.Който плаща той поръчва музиката.Нали все нестигат парите.
ти каво препоръчваш?
kok - специалист
vodopada написа:
Това значе ли,че имаш датчици във всички стаи?Ако примерно искаш да намалиш t на спалните а да увеличиш t на хола,как го постигаш?
имам кранчета на изходящата вода на всеки радиатор още на изхода от котела и го затварям примерно на половина :wink:
deyanyovkov - специалист
Кок, а защо не стаен термостат?
И тъй като водиш в рационализациите:), ти предлагам и да помислиш за датчик за входящата температура на котела - поне имаш подръка човек да ти го спретне:)
kok - специалист
deyanyovkov написа:
Кок, а защо не стаен термостат?
И тъй като водиш в рационализациите:), ти предлагам и да помислиш за датчик за входящата температура на котела - поне имаш подръка човек да ти го спретне:)
не ми трябва да я следя входящата вода в котела (не виждам смисъл от това) помпата ми върти постоянно и съответно входящата е с 2 до 3гр разлика от изходящята :wink: ако искам да имитирам термо глави вързвам помпата към котела когато котела работи работи и помпата а той работи докато достигне 23гр в помещенията после спира и помпата спира (все едно термо главите са затворили) после при стартирането му (когато падне темп. на 20гр) разликата на входящата и изходящата вода е 10гр така че какво да и следя температурата
vodopada - специалист
Кок, така котела ще стартира по често ,ще прави по малки почивки.
И мисля ,че ще се вдигне разхода заради стартовете.
Поне така мисля аз, но всичко зависи от самата инсталация.
LazarGanev - "Велик майстор"
Каквато и да е инсталацията, от честите спирания преразход ще има.
kok - специалист
vodopada написа:
Кок, така котела ще стартира по често ,ще прави по малки почивки.
И мисля ,че ще се вдигне разхода заради стартовете.
Поне така мисля аз, но всичко зависи от самата инсталация.
котела слипа или тръгва когато темп. в помещенията стигне 23гр или падне на 20гр. а това зависи от времето и колко дълго ще се задържи желаната температура
vodopada - специалист
Съгласен съм ако котела е на ток.
kok - специалист
vodopada написа:
Съгласен съм ако котела е на ток.
искаш да кажеш да отоплява водата с ток? защо ? че3 като е на пелети каква е разликата ? от паленето и спирането на котела ли какво :?
kok - специалист
LazarGanev написа:
Каквато и да е инсталацията, от честите спирания преразход ще има.
то е ясно че е най добре да работи постоянно но минималния разход примерно е 1.3кг на час по 24часа = 31.2кг на ден а с това горене ще може ли да подържа 70-80литра вода поне на 60-65гр за да топлят радиаторите ? дори да работи само 12часа това прави 15.6кг на ден но остава въпросът може ли да подържа 70-80литра вода поне на 60-65гр за да топлят радиаторите ? аз лично съм пробвал котела е на минимум ами той не може да прехвърли 55гр на водата :lol: ок ще кажеш "ами такъв ти е котела" добре ама не вярвам някой друг котел да се справи със същото количество пелети на час (примерно) да постигне темп. на водата 70гр :-D това че някой имат разход от 15-20кг на ден както те казват се дължи единствено на добрата топложадържливост на помещенията които отоплява не на котела :) не е ли така?
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: