Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Радиаторите са чугунени поставяниса преди 25год. искам да ги сменя.Кои са по добри алуминиевите или панелните.
naskov - майстор
Панелните имат по-кратък живот- около 25г, алуминиевите не ръждясват и ако не се спукат от замръзване ще работят много години. Панелните са доста по-евтини
nnikbg - специалист
И аз да питам.
Имало някакви глидери дето не били изляти на цяло , а били изляти на части и после отделните елементи били съединени с пресова сглобка. И от там протичали. Има ли нещо вярно и ако има как можем да разберем какъв е глидера?
naskov - майстор
Няма глидери, които да са отляти изцяло. Българските имат допълнително елементи отдолу и отгоре, а италианските само отдолу. Нямал съм случай на теч от там.
nnikbg - специалист
Извинявам се на колегата, че му използвам темата ама мисля ,че и за него ще е интересно. Когато тръгнах да събирам оферти за моето бъдещо парно се натъкнах на майстор който ми предложи някакви испански глидери (по - скъпи) защото били ляти на веднъж а не като другите на части и от там имам тази информация.
Колко вода сабира 1 чугунен глидер.Моите са слагани приди 25год. и грея много вода затова искам да ги сменям.Чудясе какви да взема алуминиеви или панелни.
Iliev Labs - специалист
Взимай конвектори.
Чаро - Акълия
dragenboz написа:
Колко вода сабира 1 чугунен глидер.Моите са слагани приди 25год. и грея много вода затова искам да ги сменям.Чудясе какви да взема алуминиеви или панелни.
Това ли е основната причина?

'Ората редят буфери, акумулатори :?
ДА.Котлето е дедитрих и 120 глидера
filmatoplo - майстор
Чугуна нее лош това си е класика в жанра , котлето не пердаши ли на 80 гр . :wink:

Тема "Смяна на радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: