Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zhivko83 - специалист
Спокойния , какво те накара да избереш Коротоп Стронг , а не нещо друго ?
Мерси!
inp - напреднал
Аз също се чудих кое да използвам - новите материали (фолио) или класиката (черната хартия). Предпочетох черната хартия (то няма нищо хартиено в нея). Точно такава плетена. Много е здрава. В пъти по-евтина от фолиото. Не мисля, че трябва да е дишаща материя. Основната й функция е да предпазва от влага дървената покривна конструкция и подпокривното пространство.

Същото и за двойната скара. Реших че е излишно усложнение, водещо само до допълнителни разходи.

Така, че който му се дават излишни пари, все ще се намери кой да му ги вземе. :wink:
reevil - специалист
inp написа:
Аз също се чудих кое да използвам - новите материали (фолио) или класиката (черната хартия). Предпочетох черната хартия (то няма нищо хартиено в нея). Точно такава плетена. Много е здрава. В пъти по-евтина от фолиото. Не мисля, че трябва да е дишаща материя. Основната й функция е да предпазва от влага дървената покривна конструкция и подпокривното пространство.

Същото и за двойната скара. Реших че е излишно усложнение, водещо само до допълнителни разходи.

Така, че който му се дават излишни пари, все ще се намери кой да му ги вземе. :wink:
:2thumbs: и аз така си направих барбекюто, че и от старите керемиди си сложих. Може да са грозновати, но са доказано здрави - на къщата ми за 50г. са сменени не повече от 10-тина, а на комшията новия брамак смени 35броя още втората година.
Черната хартия, която аз ползвах мисля беше някаква турска, не много скъпа, със зебло отдолу и така плътничка на пипане с повече смола :)
Направих и кучешката колиба със същата хартия под циглите и за година и половина не е мръднала да старее, хем има достъп на вода и слънце в краищата.
nabi - специалист
А някакви линкове където да мога да видя предлагане и цени
Dansaver - специалист
За барбекю и кучешка колиба може и найлон да ползваш, но за обитаем таван задължително "дишаща" мембрана. Продава се навсякъде където има покривни материали, варианти много Брамак, Дюпон и т.н. В противен случай влагата от обитаемото помещение ще са абсорбира в гредите и подкованите дъски което не мисля, че е добра идея.
Темата е разисквана достатъчно така, че толкова и от мене
nabi - специалист
Подпокривно фолио VELTITECH 120, ролка 75м2

Продукти -> Керемиди
Подпокривно фолио
VELTITECH 120 е дифузионно затворено подпокривно фолио за покривни конструкции без дъсчена обшивка и необитаемо подпокривно пространство. Иновационна производствена технология дава предимства, които досега бяха характерни само за дифузионно отворено фолио. VELTITECH 120 е значително по-леко от битумните материали и затова се полага по-лесно и по-удобно.

Технически данни
Материал двуслоен полипропилен
Приложение за всички покривни материали
Якост на опън надлъжно/напречно 230/200 N 5 см
Якост на пробиване на гвоздей надлъжно/напречно: 120/120 N 5 см
Воден стълб 3000 мм
Пожароустойчивост В2 съгласно норма В 3800
Свободно излагане на атмосферни условия 4 месеца
Размери на ролката дължина 50 м, ширина 1,5 м
Тегло на ролката 9 кг.
Разход за покривна площ 1,07 кв. м, вкл. препокриването
Тегло на кв. метър120 g/м2
Площ на ролката ролка 75 кв. м
Разходна норма за кв. м препокриване 1,07 кв. м

101.25 лв. / бр.

Това мога ли да го ползвам или не е наи удачният вариант
PIP - майстор
Това не мисля, че е дишащо.

Задължително си купи дишаща мембрана. На брамак беше 250лв/75м2, има и по-евтини около 200лв/75м2. И направи двойна скара.
KATANS - напреднал
КАКЪВ ПОКРИВ ДА ИЗБЕРА С МЕТАЛНИ ИЛИ КЕРАМИЧНИ КЕРЕМИДИ +И-?МЕТАЛНИЯ НЕ Е ЛИ ПО ШУМЕН ПО ВРЕМЕ НА ДЪЖД?
merakliq - специалист
Здравейте, има ли някаква особеност при монтажа на паропропускливо фолио върху дъсчена обшивка на покрив? Колко е застъпването на отделните листа, при билото прекъсва ли се, с какви пирони се кове и т.н. Ролката е широка 1,50.
PIP - майстор
Застъпването зависи от наклона на покрива. По-стръмен – по-малко и обратното. Минимум 10см. На самото фолио има пунктирани линии на 10,15 и 20см. Пирони – галванизирани с големи глави, колкото да го фиксираш след това летвите ще го държат.
Билото аз го застъпвам с двете страни поне 30см. На уамите и подобни ‘язвени’ местa припокривам около 1м.
Рулото е 50м, 1.5м широко.

Тема "Въпрос за покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: