Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
yanis7373 - специалист
Абе хора ,не ми пречи да чета книги и техническа документация за монтажа на гипскартона(технически съм грамотен ), просто нямам време и затова се обръщам тука във форума към хора които това им е професията и четат, за да си спестя малко време. Не искам да влизате в конфликти, а да ми помогните.
Та сега да се върна към таваните.
Вече ми стана ясно за двойната скара. После това с бутането на варта , наистина е по-добре , но много прах и мръсотия ще решавам в движение.
А що се отнася до разширението и свиването на металната конструкция ,мисля че няма опасност , защото ако бутам варта ще оставя летвите и отгоре ще сложа м/у гредите няква вата и отгоре найлон. Благодаря за всички съвети . А инструкциите на кнауф ми бяха много ценни! :?
kio - напреднал
Ако наистна искаш да си спестиш време,а и не си толкова наясно,или по точно несигорен в това което знаеш и можеш по добре си викни хора които знаят и могат.Защо си мислим че разбираме и можем всичко :? .
До сега да си забравил.Верно стува пари ама и живота ти и този на семейството.......сигорно е безценен(тва сичкото щи виси над главата).Гледам си от Първомай,сигорно Пловдовско.Има една фирма-Евродом 2001.Познавам ги момчетата,професионалисти са.Ще ти направят една оферта съобразена с кризата в момента и всичко е ОК.Хем и ти няма да губиш време да се ровиш и да слушаш 200мнения и все различни и да се опитваме да ти обясняваме.....ТО ЗАТОВА СА ИЗМИСЛЕНИ ПРОФЕСИИТЕ :idea:
Всеки може да си смени крушката в тях,затова няма професия "сменяч на крушки".Но не всеки може да си направи Ел.инсталацията.За това има професия-Ел.техник.
Тва което искам да ти обясня е че нещото с което си се захванал не е толкова просто че да се научи от форуми и писаници.Да те могат да те насочат леко но ..................абе ти си знаеш,все пак си е твойта къща,твойте пари.
yanis7373 - специалист
Брато аз много добре знам за какво са измислени професиите! Затова съм блъскал и съм се потил 5 години за да придобия квалифицирана такава(маш.инж.) и накрая работя за 35-40лв. на ден и съвестно си плащам всички данъци и такси,а тези с професиите , които правят окачените тавани идват за един-два дни ти го правят и ти искат 300-400лв и не ги интересуват никви данъци. Това само в България го има. Та ако бяхме нормална държава, като европейските , даже сега нямаше въобще да пиша тука в този форум " Направи си сам" , сигурно и нямаше да го има , а щях да си хвана фирмичката да ми го направят и то щях да съм сигурен в качеството на това ,което правят. За съжаление тука станаха майстори хора, които въобще не са учили за това( надали и са чели примерно техн. документация на Кнауф), направили са 1-2 тавана и айде на частно щото парите които се вземат се безбожно високи, затова и така стана със строителния бизнес. Но както и да е това е дълга тема. Благодаря все пак на всички ,които дадоха мнение по въпроса, беше ми от полза!
kio - напреднал
а тези с професиите , които правят окачените тавани идват за един-два дни ти го правят и ти искат 300-400лв и не ги интересуват никви данъци.
Аз съм един от тези дето идват и ти вземат по 300-400лв.Ти от къде знаеш аз дали си плащам данъците и ЗАСТРАХОВКИТЕ на работниците .Е вече да знаеш плащам ги.Малко се обиждам но няма нищо.В България всеки който иска пари е шарлатанин така ли.Ами нали ако недай си боже ти се стовари тоя таван на главата ИЗПЪЛНИТЕЛЯ ще носи отговорност.Сега си я носи ти :idea:
vesel - специалист
Това не е ли форум Направи Сам? Нека всеки си прецени докъде му стигат силите.
yanis7373 - специалист
Да точно така е , това е форум "Направи си сам" , а не " Плати си на фирма да ти го направи" , и затова пиша тук. Колегата Kio да не се обижда, но ако имах излишни пари и живеех в нормална държава щях да му платя на него да ми го направи и въобще нямаше да съм регистриран във форум " Направи си сам"!

Тема "Гипскартон на каратаван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: