• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Ще дойдем с Водопада :wink:
2v6 - майстор
vodopada написа:
Здравейте, тръбите са Ф28мм. и това ,че вентилът е изнесен встрани
от котела на 1,60м не пречи.Но без помпа мисля ,че ще побърква контролера.Ще тръгва да отваря и веднага дазатваря.Ако има боилер в системата а той трябва да е вързан в този кръг също ще бярка работата.Но мога да го тествам и ще го коментираме.
Котела гори дърва,изрезки от талашит и донбаски въглища.Паля котела ноември и го гася май.Гори 3т въглища и 3т дърва (много сухи).
От талашита близо тон,той е бонус.
Няма проблеми за контролера, дори ще работи по-плавно :wink:
Ако можеш го пробвай и с изключена задвижка - четирипътния на средно положение.
При теб контролера регулира ли температурата на водата към радиаторите?
Същата ли вода влиза в подовото? Каква и е температурата?
vodopada - специалист
filmatoplo написа:
Ще дойдем с Водопада :wink:
Имам едно почнато в Орешак но кризата ни спря.
filmatoplo - майстор
Темата беше -избор на пиролизен котел , избра ли някакъв и горе долу по какво .Монтажа е ясен аптека и това е . :) Веднъж отивам със клиент в магазина и стоят наредени заобления Дакон и квадратния Виадрус -жената му се лепна на заобления :lol: едвам я убедих за предимствата на другия -ами по дизайн избираме :-D пее ся котлето и са охилени с красотния щеше да ме кълнът .
vodopada - специалист
filmatoplo написа:
Темата беше -избор на пиролизен котел , избра ли някакъв и горе долу по какво .Монтажа е ясен аптека и това е . :) Веднъж отивам със клиент в магазина и стоят наредени заобления Дакон и квадратния Виадрус -жената му се лепна на заобления :lol: едвам я убедих за предимствата на другия -ами по дизайн избираме :-D пее ся котлето и са охилени с красотния щеше да ме кълнът .
Ето един добър котел.http://www.bgtherm.com/products/air_con ... ig_150.pdf
Е има и малко недостатъци ,като вентилатора например е отпред и нагнетява в камерата.На Атмоса и др. е на димните газове и засмуква от камерата.Когато се отвори вратата за дозареждане няма дим и фин пепел,които да ти опушва помещението.
rdx - специалист
Не мога да избера между Атмос s и gs и Вимар.Имате ли преки впечатления от Вимара?Ясно е ,че Атмоса е доста разпостранен и хвален,за Вимар почти нищо.Като гледам пламъка на водопадния Атмос доста оранжев ми се вижда,нискотемпературен? :)В тази връзка,имат ли възможност изброените котли за регулация на количеството на първичния и вторич.въздух.
filmatoplo - майстор
Имат клапи да за въздуха , едната се законтря а другата се регулира плавно от термовентил .
rdx - специалист
Термовинтил е това със синжира?А тази която се законтря ,е която се вижда през контролен отвор и е от 5-12мм или 12-20мм в зависимост от мощноста на котела?
filmatoplo - майстор
Да, на Линга 25 също отпред има едни врътки за въздуха -връткаш и гледаш цвета и формата на пламъка в долната камера .100 майстора 100 различни начина на реглаж :wink:На Атмос комби 50 също има отпред в страни един четириграм за връткане .
vodopada - специалист
Едно предложение от мен за комина на пиролизните котли.

Прикачен файл

клапа.jpg
клапа.jpg (19.44 KиБ) Видяна 4231 пъти
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 32

Тема "Избор на пиролизен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: