• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ZMeyGorianin - майстор
Вентилатора смятам да го включа към термостата на помпата. Той е настроен на 60* да изключва. Така със спирането на помпата под 60* спира и вентилатора. В момента към него съм закачил през адаптер два вентилатора от изгорели захранвания на компютър, които духат върху лира за изгорелите газове след камината. Без да са затворени ефекта е значителен: преди вентилаторите е 20*, след тях 50*.
kok - специалист
gorgidanchev написа:
Радиатора е стар модел.Панелен с два панела и това вентилаторче влиза точно между радиатора.Сега в момента работи и съм много доволен.Просто имах готов вентилатор.Първо го сложих отдоло но нямаше време да се затопли въздуха.После пробвах отспрани и резултата е идеален. :partyman:
къде "отстрани" ?
kok - специалист
ей сега ще вържа 3 вентилаторчета от захранване за комп. под радиаторите но ще ги оставя да работят постоянно дори и когато радиаторите са поизтинали за да има някаква циркулация на въздуха и евентуално да сваля топлият въздух от тавана надолу и че кажа има ли ефект :wink:
filmatoplo - майстор
Ех :? къде ми е подовото -топли кръчета , хладна главица -естествена праволинейна конвекция тц тц тц .
kretio74 - специалист
gorgidanchev написа:
Колеги аз пробвам в момента...от 30 минути съм включил една торбинка на единия радиатор ...резултата е еднаква температура в цалата стая.Преди до тавана беше 25 гр. до пода 18 гр.Сега е 22гр навгякъде в стаята.
след почти 24 работа на вентилатора (виж по горе) се оказа че това е наъ топлата стая в къщата в другите 21-22 а в въпросната 25-26 градуса
ЕФЕКТ ПОРАЗИТЕЛЕН :2thumbs: :2thumbs: :2thumbs:
web
В крайна сметка не рабрах къде е по добре да стоят вентилаторите:
1. отдолу по радиатора и да духат нагоре.
2. отсрани на радиатора и да духат навътре между панелите на радиатора.

Някаква идейка за конструкция на която да се захванат вемтилаторите кам радиатора и да не е грозно?
srusev - специалист
Вземаш вентилаторни конвектори и си готов, баце иначе и с преправяне сигурно става ама най-вероятно е по ниско КПДто.

Някой може ли да ми сметне мощността на вент.конвектор, който на 70гр. го дават 12кв., а на 80гр. и на 90 гр. колко ще е?
Мерси
web
Няма как с конвектори, в панелен блок с ТЕЦ съм.
Мисля си за няколко вентилатора от ПЦ захванати на една шина и с някакви куки да се окачва на радиатора.
tzoniopopovo - напреднал
Някой може ли да ми каже какво захранваме да ползвам за вентилаторите?
Аз мисля да сложа по един на всеки радиатор, дали ще е достатъчно?Радиаторите ми са двупанелни по 140 см? А вентилаторите са 12 волта по 1.1 или 1 вата нещо такова сега ги поръчах от нета.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не знам каква работа ще върши вентилатор с мотор 1Вт - той само съпротивлението на лагерите не може да преодолее :?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Радиатор на парно - духалка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: