Монтаж, топло и звукоизолации.
sonofsyn - специалист
Aquapanel върху външната изолация от каменна вата, паропропускливо фолио?
по повод дали колегата да слага изолация или не ще кажа че с вътрешна изолация ще спестява от пари за отоплението. По добре да сложи.
8180 - майстор
Колега Изпробвач,
Моля ползвай бутона "промени", ако искаш да допълниш с нещо мнението си.

Относно "тапетите" на Панделка.
Моля погледнете само с колко правописни грешки е въпросното "списание". Потърсете някакви техн. параметри на предлагания продукт, евентуално протоколи от изпитвания, за да решите това ИЗОЛАЦИЯ ИЛИ ДЕКОРАЦИЯ Е.
Дори само в този Форум бихте могли да намерите доста инфо - например за подобен продукт Депрон, който в отличие от предлагания е на база действително топлоизолиращ материал, но е нищожно тънък за целта.
Ако никът на Изробвача отговаря на хобито му, предлагам да вземе малко от тапетите, да си изработи тубос с капак отгоре, в който да опита да поседи по риза 1/2часа на балкона - после да пише. Може да опипа и стените за влага накрая, ако издържи. :)
8180 написа:
Колега Изпробвач,
Моля ползвай бутона "промени", ако искаш да допълниш с нещо мнението си.

Относно "тапетите" на Панделка.
Моля погледнете само с колко правописни грешки е въпросното "списание". Потърсете някакви техн. параметри на предлагания продукт, евентуално протоколи от изпитвания, за да решите това ИЗОЛАЦИЯ ИЛИ ДЕКОРАЦИЯ Е.
Дори само в този Форум бихте могли да намерите доста инфо - например за подобен продукт Депрон, който в отличие от предлагания е на база действително топлоизолиращ материал, но е нищожно тънък за целта.
Ако никът на Изробвача отговаря на хобито му, предлагам да вземе малко от тапетите, да си изработи тубос с капак отгоре, в който да опита да поседи по риза 1/2часа на балкона - после да пише. Може да опипа и стените за влага накрая, ако издържи. :)
Благодаря за съвета г-н 8180 модератор. По твоя препоръка потърсих малко по-вече информация за този продукт. За твое съжаление обаче, това се оказа не "Декорация" а точно ИЗОЛАЦИЯ. И то такава която помага в определени случеи.За да се образоваш малко ти изпращам линка на производителя.Та тази ИЗОЛАЦИЯ има и сертификат.Ето ти и линк към този продукт на Панделка :? :idea: http://www.erfurt.com/cms/en/products/d ... vlies.html
След като прочетой заядливото ти словоизлияние мога да заключа, че си или на процент от тия дето продават Депрон или си този който го продава, който пак за твое сведение /понеже струва ми се не си запознат/ е изолация от типа на EPS и пак в тези форми можеш да намриш недостатъците му. А относно "ТУБОСА", след като имаш желание да стоиш по риза, изпробвай го ти. Аз никъде не видях Панделка да обещава да стоиш по РИЗА, освен ако ти нямаш някакви мераци за твоята риза и Панделка.
И ако това е ФОРУМ всеки да сподели своето мнение точно ти си лицето,което трябва да е неутрален съдия понеже си МОДЕРАТОР.
Благодаря за съвета как се използва форума, за в бъдеще ще ти пиша по един коментар само.
dito - специалист
Сигурно ще има полза от това нещо, защото самата повърхност няма да бъде студена и ще се намали конденза, оттам и мухъла, но 33 лева на квадрат ме кара да отхвърля приказките на Панделка, че било криза и т.н. :lol: Маркетинг, кво да правиш. 33 лева :?
8180 - майстор
izprobva4 написа:
И ако това е ФОРУМ всеки да сподели своето мнение точно ти си лицето,което трябва да е неутрален съдия понеже си МОДЕРАТОР..
Колега,
Само в това си горе/долу прав - че и аз имам право на мнение.
В линка ти сертификат не открих, както и параметри, доказващи топлоизолационни свойства.
Но открих "фантастичен" параметър:
"· Its water vapour permeability conforms to DIN 52615, corresponding
to a diffusion-equivalent air layer thickness of 0.02 m
"

Ако това изобщо нещо ти говори, би могъл да отсъдиш и за качеството на източника.
Свойствата на Депрона, както писах, доста са коментирани и в нашия Форум, като почти никой НЕ го приема за топлоизолация, въпреки че се прави от полистирол, за което също писах. Просто дебелината му е нищожна - ама пусто, писането по-лесно от четенето.

Съветвам те да прочетеш:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=20730
и
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=19655
Т.т 7 и 8 от последното дефинират по-точно от теб задълженията ми в случая.
Не ги изпълнявам само защото си нов.
Желая полезно участие във Форума.
8180 написа:
izprobva4 написа:
И ако това е ФОРУМ всеки да сподели своето мнение точно ти си лицето,което трябва да е неутрален съдия понеже си МОДЕРАТОР..
Колега,
Само в това си горе/долу прав - че и аз имам право на мнение.
В линка ти сертификат не открих, както и параметри, доказващи топлоизолационни свойства.
Но открих "фантастичен" параметър:
"· Its water vapour permeability conforms to DIN 52615, corresponding
to a diffusion-equivalent air layer thickness of 0.02 m
"

Ако това изобщо нещо ти говори, би могъл да отсъдиш и за качеството на източника.
Свойствата на Депрона, както писах, доста са коментирани и в нашия Форум, като почти никой НЕ го приема за топлоизолация, въпреки че се прави от полистирол, за което също писах. Просто дебелината му е нищожна - ама пусто, писането по-лесно от четенето.

Съветвам те да прочетеш:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=20730
и
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=19655
Т.т 7 и 8 от последното дефинират по-точно от теб задълженията ми в случая.
Не ги изпълнявам само защото си нов.
Желая полезно участие във Форума.
Благодаря ти за пожеланието г-н 8180
Аз не виждам в моята публикация нищо, което да отговаря на т.7 и т.8 от линка който ми изпрати.Това е просто отговор на твоето заяждане.
Това че си решил г-н 8180 да не изтриваш това, което е като упрек към теб може само да бъде положително за теб.Изтривайки съобщението ми само би затвърдило мнението, че има нещо нередно.Радвам се че търсиш истината, нали това е същината на форума.
А, че няма сертификати не съм съгласен. Ако някой се заинтересува ще си направя труда да намеря линковете и да ги предоставя на вниманието на всички пишещи.
Ще ви кажа какво съм установил след тестовете, които ще си направя.
Това което цитираш е коефицент за паропропускливост. Което ще рече,че по стените няма да текат реки. Приятна вечер.
zmeios - специалист
Композитната вата съществува от десетки години, ползват я като един от многото слоеве на модерните якета. Релефните тапети също съществуват от десетки години.

Но да се предлага тапет и да се твърди, че имал 'топлоизолационни' свойства, е меко казано търговско безобразие. Пенкилер, за който си спомня Том Сойер.

Иначе щеше да е хубаво да има материал 1 милиметър дебел, който да осигурява ТИ като от 5 сантиметра стиропор... Ама няма. Търговците използват склонността на хората към пожелателно мислене, когато продават тия неща.
8180 - майстор
Настойчиво те призовавам да се поспреш малко с писането и да наблегнеш на четенето. Просто плачеш за т.7:
7. Вашето мнение бе изтрито или редактирано, защото съдържа неправилни или несъответни съвети или инструкции, които могат да доведат до здравословни или материални щети или противоречат на здравия разум.
izprobva4 написа:
А, че няма сертификати не съм съгласен. Ако някой се заинтересува ще си направя труда да намеря линковете и да ги предоставя на вниманието на всички пишещи.
Веднъж вече даде линк СЪС сертификатите. Какво ще ги търсиш - покажи ги - там са, не си ги видял.
Това което цитираш е коефицент за паропропускливост. Което ще рече,че по стените няма да текат реки.
Дефиницията и изводът, за мен, са достатъчна оценка за компетентността на автора.
Пак те моля да спреш със "несъответни съвети или инструкции, които...".
Нищо лошо, даже се приветства да споделиш резултати от експеримента си.

pandelka,

Извинения за отклонението от въпроса ти.
Независимо какво сте чула, Фибранът предпазва от някои недостатъци на вътрешната ТИ.
С тези тапети не може да се очаква нещо сериозно като топлоизолация. Повишаването на повърхностната температура е повече субективно, а не в резултат на намалени топлозагуби. Оставете парчета стиропор и тухла (бетон, камък, фаянс) на балкона. На пипане после стиропорът е "по-топъл" - от къде!?
Според условията, реалното повишение на повърхностната температура (не на "пипане", както се рекламират подобни продукти) е мах. 1-2-3оС, което е крайно недостатъчно за жилища с влага и мухъл при прочее равни условия.
В тези жилища, обикновено, проблемът е съчетание от висока въздушна влажност, слабо отопление и недостатъчна изолация. Тапетите не решават нито едно от трите.
zmeios написа:
Композитната вата съществува от десетки години, ползват я като един от многото слоеве на модерните якета. Релефните тапети също съществуват от десетки години.

Но да се предлага тапет и да се твърди, че имал 'топлоизолационни' свойства, е меко казано търговско безобразие. Пенкилер, за който си спомня Том Сойер.

Иначе щеше да е хубаво да има материал 1 милиметър дебел, който да осигурява ТИ като от 5 сантиметра стиропор... Ама няма. Търговците използват склонността на хората към пожелателно мислене, когато продават тия неща.
Ето тук съм съгласен с 8081, че писането е по лесно от четенето. Аз не жидях да е описано че има 1 мм дебелина. Но както и да е всеки има различно мнение.Някой беше посал вече това в тема от този форум.
Българина винаги е бил тома неверни понеже много е лъган и винаги обича да дава акъли дори и да не е запознат.

Тема "Фибран,Гипскартон или...?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: