Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Kamikadze - напреднал
Водата е спаднала от самосебеси(вече я няма в началото на тръбата), но канала си остана запушен :(. Вчера пробвах с маркуч, но майче без успех. Утре ще видя в практикер за това жило за което вика penchev. Един приятел днеска ми услужи с тел дълга около 10м и се установи, че запушването е на 5-тия метър. Дано да успея да го отпуша сам,иначе в краен случай ще се вика фирма.
KIBRIT - специалист
Kamikadze написа:
Дано да успея да го отпуша сам,иначе в краен случай ще се вика фирма.
С фирма всеки може !
НАПРАВИСАМ.bg
Армагедон - специалист
Докладвай за резултата !!!!!!!!!!!
alsted - майстор
Кофпомпа - 99процента гаранция :2thumbs:
Kamikadze - напреднал
Купих жило. Ръчках го в канала, но без успех. Обадих се на някаква фирма от интернет за отпушване. Дойде човека, донесе някаква машина с която взе да бута нещо като пружина в канала. Така около 15 мин и накрая успя да го отпуши. След като извади пружината се видя, че навърха й има нещо твърдо. Майстора каза, че било от содата каустик, понеже от мазнина и каустик се правело сапун. Гарантира ми, че канала нямало да се запушва поне 1 година, което въобще невярвам. Иначе вече трети ден работи безпроблемно.

Прикачен файл

234.jpg
234.jpg (54.72 KиБ) Видяна 9953 пъти
Армагедон - специалист
Човека е "ръчкал "15 минути, а ти колко време? Би ли качил снимка на жилото с което си пробвал ?
ПП машината е ремс или ротенбергер.
liusien - специалист
Аз във къщи се оправям с един тел /от старите носещи телефонни кабели който е 6 мм в диаметър, казваха му У-бан/. Здрав е, не се огъва лесно, но е удобен за "ръчкане" на канална тръба само в права посока! Има ли коляно... забрави за тоя тел! :?
Kamikadze - напреднал
Това за коляното го бях забравил. При мен има 2 колена.
stridata - специалист
Ще използвам тая стара тема да не отварям нова. Живея в къща и вчера забелязахме, че има запушване и една от шахтите беше препълнена (запушването беше м/у последната шахта и уличната обща шахта). Принципно не се случва за първи път и винаги сме го отпушвали с градинския маркуч и яко вода.... Да ама, не! Почнах да ръчкам с маркуча и започнаха да се откъртват парчета бяла маса като сапун. Парчетата бяха големи 5-10см., но не искаше да се отпуши. Взех една тръба за водопровод от тези черните твърдите и избушихме тампата. Излизаха парчета от това бялото и твърдото с големина на цялата тръба Ф110?! Принципно сме две домакинства с две съдомиялни и перални, чудя се тия таблетки дали не садържат содакаустик и като мият мазнината по чинииите да се образува това нещо твърдо и бяло като сапун? Има ли начин да го избегна това нещо? Защо не се образува в отайничето на шахтите ами затлачва тръбата? Странна работа. Звънах на фирма която ми обяви 200-300лв. за отпушване. Хич не ми се ще да давам по един тон пелети за отпушване на канал :sad:
gnt69 - майстор
пон фев 04, 2019 9:02 amstridata написа:
Звънах на фирма която ми обяви 200-300лв. за отпушване. Хич не ми се ще да давам по един тон пелети за отпушване на канал :sad:
Отиваш до един склад за химикали и купуваш един килограм сода каустик на кристали струва 3-4 лева. После подгряваш бойлера на макс, изсипваш содата във проблемната шахта пускаш 10 литра вряла вода и изчакваш 10-15 минути. След това колкото се може повече гореща вода да се промие, включваш и комшията и той има бойлер. После при желание промиваш цялата канализация от вас до улицата профилактично със още 1 кило сода каустик. Содата не е скъпа 3-4 лева зависи от чистотата на материала. Това което се е образувало е нещо средно между мазнина и сапун, содата ще го направи на сапун а сапуна се мие с вода. :partyman:

Тема "Проблем със запушен канал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: