Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jordanil - специалист
банята е боядисана с блажна боя.Трябва ли да се изкърти,за да се налепи фаянс или ?.....може директно върху боята и ако може-с какво лепило?!
velsi - Почетен майстор
Може с лепило от типа "Флекс". Обаче е рискована работа. В смисъл кое ти гарантира, че боята е достатъчно здраво захваната за стената?! Моят съвет: разкарай боята или поне по-голямата част от нея. Със стъргане, изчукване, шкурене.... Каквото остане от нея, най-упоритото, вече ще е достатъчно здраво за да не създава проблеми.
Теди - специалист
Или слагай картон да си спестиш мърсотията.
Sav4ev - специалист
Ако банята е панелна - виж тази тема
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
Time2Burn - специалист
Двама овека с тесла в ръка за около час така ше начукат боята, да не кажа че ще я махнат всичката, след което правиш едно хастарче с варов разтвор и цимент, ако има нужда ше си я измажеш като хората, аз една баня за 1 ден си я мажа като хората.
jordanil - специалист
Time2Burn написа:
Двама овека с тесла в ръка за около час така ше начукат боята, да не кажа че ще я махнат всичката, след което правиш едно хастарче с варов разтвор и цимент, ако има нужда ше си я измажеш като хората, аз една баня за 1 ден си я мажа като хората.
точно така мислех и аз.Ще я надера хубаво,лека замазка с теракол или нещо подобно и ....фаянс!
Kuncho - напреднал
Мойте двама бачкатори с една тесла, един чук и една шпакла честно казано не за един, а за два часа приключиха. Взеха 30 лева и 4 бири. Остъргаха и боя и всичко и остана само замазката на панела- сиво сиво- само на майстора да му скимне и да дойде най- накрая че да ги почва плочките.

ПП. Мисля да си преоборудвам мазата в килия- ще ги вкарвам вътре тия майстори и ще им казвам - "утре почваме ", "следобяд ще мина да почна", "Ееее, аз пък те чаках ти да се обадиш (за 16-ти път)... "Ти почни да си правиш ключ, а аз в края на седмицата ще дойда да го превъртя като си готов"

Тема "фаянс върху блажна боя?>........" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: