• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vodopada - специалист
kok написа:
filmatoplo написа:
Деяне , какво е котлето .
котела му е като моя AIGE
Кок,такъв ли е котела?

Прикачен файл

AIGE.jpg
AIGE.jpg (33.83 KиБ) Видяна 5800 пъти
filmatoplo - майстор
Меката връзка която пълни още я няма -от синьото до червеното кранче :wink: Видимо е по слаб клас от бате Херц .
vodopada - специалист
filmatoplo написа:
Меката връзка която пълни още я няма -от синьото до червеното кранче :wink: Видимо е по слаб клас от бате Херц .
Хоп вече е монтирана.

Прикачен файл

м-вр.jpg
м-вр.jpg (24.82 KиБ) Видяна 5761 пъти
filmatoplo - майстор
:prayer: Водопад :) лесно се работи с вълшебна пръчка -цък и изолация :wink: ооо помпичка Грундфос комфорт и сънчевата помпена е сипатична .
Последна промяна от filmatoplo на ср фев 10, 2010 11:29 am, променено общо 1 път.
kok - специалист
filmatoplo написа:
Нормално 150-160 гр ся да каже Коки колко е изходната , целя да разберем дали бяга прекалено топло през комина .Ама щом не може да вдига температура :? над 55 гр .
при темп. на водата 60-65гр си държа без никакъв проблем ръката на изходната тръба но когато е към 75гр едвам я задържам за 3-4сек но това според мен е защото вече водата е доста гореща и не може да приеме цялото количество топлина от горещият въздух (е това сигурно зависи вече от котела ми) а за темп. която не може да се покачи на повече от 55гр на минимум на котела забравяш едно важно условие че аз съм на костилки :wink: при които калоричноста е доста по малка миналата година горих пелети и "пелети" така че много добре знам за какво става въпрос когато пелетите са качествени и когато са пълен боклук :shock:
filmatoplo - майстор
Да точно ако гориш по качествено гориво температурата на димоотвода ще е по висока -ама модела ще е такъв .Колко калории имат костилките :? Били гори слънчогледови пелети , колкото и да са истискани все ще има масленост по тях :)
vodopada - специалист
Пуснахме котела работи добре.Пали,гаси,почиства и загрява бързо добре е.Това са първоначални тестове.За разход въобще немога да говоря на този етап,апартамента е в ремонт боядисват,лакирват и прозорците са отворени.
Става въпрос за AIGE.Кок ,ще даваш съвети.
syncho - майстор
М/у другото само да спомена, че в момента сме пуснали една каминка и един котел на промоционални цени.

Скоро не съм чел темата, но мисля да наваксам пропуснатото и да видя до къде сте стигнали с тия пелети.

Видях, че някой горял пелети от слънчоглед. Тук на един колега му докараха такива и той супер много се оплаква от тях.. Разправя, че не изгаряли изобщо добре и правили големи мизерии в неговото DaVinci. Кажете при котлето как се държат.
Последна промяна от syncho на ср фев 10, 2010 4:39 pm, променено общо 1 път.
bili&steki - специалист
syncho, аз ползвам пелети от слънчогледови люспи в котел Ponast KP11 и съм много доволен..(имам и клиенти дето ги ползват ).. Принципно са по-калорични от дървените,но имат много пелел.Изхвърлям пепелника на 2 седмици
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: