Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
mityom написа:
дай цена, на мен ми продават на Н600 13лв. бр. някакви с ff почвашеимето, да не са менте бяха о 17-18лв.
не са менте, ама са по-тънки и по-малко топлят - трябва да слагаш повече бройки
Dansaver - специалист
за конвектора:
първо: иска ТОК! Ако си на място с проблеми с тока не мисля, че ще си хакнеш ЮПС-и на всеки радиатор
второ: безшумен е на най-ниската скорост, ако я увелича....
компа ми се чува като си доближа ухото до него, явно твоя е за смяна :-D
трето: иска обслужване - почистване на филтрите, а и децата обичат да завират химикалки през решетката.
четвърто: дълбочината му е по-голяма - 25см
и на последно място не обичам да ми духа хладно, мойте са с терморегулатор по темп. на въздуха /можех да сложа и по темп. на водата/ и когато котела започне да работи за топла вода - започва да духа хладно защото спира циркулацията през конвектора.

Плюса е ако си изградиш охладителна с-ма през него за лятото, но там говорим за едни други пари. Затова ги одобрявам за промишлени - офисни помещения, но не и за домашна употреба.
mityom - специалист
абе всеки си има вкус, на теб кат не ти допадат на други хора им допадат идеално, не знам от кой край си ама с минералната вода на 40 градуса и конвектора отоплеието е без пари, та не знам кое е по-добре кажи ти, пък нека ми шуми вентилатора
rdx - специалист
На какво разтояние трябва да се оставят тръбите за радиатор примерно 10глидера 10х8см.или малко повече?Става въпрос за диагонално свързване.
ESPACE - майстор
rdx написа:
На какво разтояние трябва да се оставят тръбите за радиатор примерно 10глидера 10х8см.или малко повече?Става въпрос за диагонално свързване.
Зависи от глидерите но обикновено за 10 глидера оставям на 10х8 + 1мм за всеки глидер плюс 2х5см отстояние за кранчетата. В твоя случай за 10 глидера излиза около 91см.
rdx - специалист
За всички кранчета ли 2х5см.Има ли различни кранчета,да не объркам нещо?Благодаря!
ESPACE - майстор
Тези които са ъглови за радиатор и са с холендър са си толкова. Освен ако не ползваш някои аксиални дето тръбата не излиза от стената, а идва някъде отстрани. Аз говоря за този тип
ИзображениеИзображение

а не за този

Изображение
Последна промяна от ESPACE на ср фев 10, 2010 10:39 am, променено общо 3 пъти.
filmatoplo - майстор
Да за кранчетата -от края на радиатора център тръбата 5 санта , сега меря Ерата в къщи едно ребро е широко 7см и 6 мм а 10 ребра са 78,7 . Дълбочината е 9,5 . :wink: височина на хаш 600 е 67 см .
filmatoplo - майстор
До 20 ребра може да си ги свържеш едностранно , може да ползваш и херц вентил с който се свързват едностранно долу в единия край и към горния топъл вход отива една красива никелирана тръбичка .
rdx - специалист
Всичко ,ясно!Благодаря!Къде да го видя този Херц с красивата тръбичка?

Тема "Смяна на радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: