• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
vodopada написа:
При мен контролера регулира температурата на водата към радиаторите и ако изключа задвижката ,край постоянна температура.
При мен ако външната t пада , t на отоплителната вода се покачва и това е задача на 4пътния вентил.Немога да спра и помпата ,защото след нея имам клапан ,който при гравитачно няма да се отвори.
А каква е температурата на водата влизаща в подовото?
Тръбите вързани на колектора серпентините на подовото ли са?
vodopada - специалист
Тръбите вързани на колектора са серпентините на подовото и температурата на водата влизаща в подовото 56*
filmatoplo - майстор
Двата лъскави колектора са за подовото , регулира се температурата на пода с датчик внедрен в него , при достигане на определена настроена температура примерно 35 гр на пода задвижките притварят подаване на вода , при спад от 1-2 гр се отварят наново .Контролера избира пак в определен диапазон спрямо външната и вътрешната температура -температурата която се подава към радиаторите и въобще към отоплението . :) това е .
rdx - специалист
filmatoplo написа:
Дано не се плашиш но са от черна ламарина , 2 месеца има от последния който сложих на Сънсистем .Това е котелна вода и се разчита тя да е омекотена , водата в системата е една и съща с годините .Неръждаемия е 2 пъти по скъп .Всеки съд може да стане буфер -поразходи се до отпадъците -пунктове за метал винаги има подходящи балони .Аз съм попадал на десетки и съм взимал тонов алпака . :wink:
Кажи някакви цени на тия буф.съдове.Най-изгодно ще е най-големия 2000л.,но ще трябва да събарям стени да го вкарам в стаята.
filmatoplo - майстор
300л-580 лв, 500л-850лв, 800л-1150лв, 1000л-1280лв, 1500л-1750лв и 2000л-1850лв.какъв искаш :wink:
rdx - специалист
Това с или без изолация е?На сънсистем ли?
filmatoplo - майстор
Със изолация и на Сънсистем са най евтини. :wink:
rdx - специалист
Значи да събарям стени докато е време :) Омекотява ли си някой водата в инсталацията и с какво?Имам спомени за йонообменни смоли?
vodopada - специалист
Ползвам омекотители за кафе машини.Монтирал съм два успоредно,когато правя регенерация да може да имам вода.
Ако искаш нещо по така: http://www.nikol-n.com/page.php?n=15346&SiteID=388
Последна промяна от vodopada на пет фев 12, 2010 8:40 am, променено общо 1 път.
2v6 - майстор
vodopada написа:
Тръбите вързани на колектора са серпентините на подовото и температурата на водата влизаща в подовото 56*
Не те ли притеснява силното нагряване на пода над началото на серпентината и студения под над края?
Термостатите на подовото коя температура следят?
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 32

Тема "Избор на пиролизен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: