Всичко за дърводелството
bogomilZ - специалист
да ама е не
едва ли ще регулираш вратата по лесно
ако дупнеш ф35 в страницата ще регулираш вратата като я приближаваш или отдалечаваш от корпуса - аз не съм вижда врати отдалечени от корпуса - няма логика
ibogdanov - специалист
bogomilZ написа:
монтажната пластина е часта която се закрепва с винтове към страницата - може да бъде права монтажна пластина или кръстовидна
след монтажа и към страницата към нея се захваща рамото на пантата
с височина "0" монтажната пластина е скрита в рамото
когато купуваш пантата си комплектоваш с нужната ти височина пластина взависимост от начина на приложение на пантата
също има значение и ъгълът на отваряне на вратата
в твоя пост си посочил панта с ъгъл 120 гр
ако пантата е 107 тогава монтажната пластина е с 0 дебелина
ето това е ! това ми трябваше като инфо. ЗАДЪЛЖЕН СЪМ ТИ
предполагах, че има няколко размера пластини и тази която е в рамото, но не бях сигурен.
сега сметките излизат :)
благодаря за разяснението.
ibogdanov - специалист
bogomilZ написа:
да ама е не
едва ли ще регулираш вратата по лесно
ако дупнеш ф35 в страницата ще регулираш вратата като я приближаваш или отдалечаваш от корпуса - аз не съм вижда врати отдалечени от корпуса - няма логика
чесно казано и от гледна точна на механиката няма много логика.
по-тежката час на пантата ( в този случай ) остава във вратичката и усилието върху рамото ми се струва, че ще е по-голямо.
От друга страна цялата тежест ще се разпредели на площ която е близо до края на страницата и това може да доведе до разрушаване на гнездото....
нещо такова ми се върти в главата
shadowman - майстор
"Говорете" каквото искате, аз съм го виждал на живо.
todor_tsanov - специалист
shadowman - когато един лайк се прави на начетен винаги става за смях- България това е нормално всеки да се занимава с това което не му е работа
shadowman - майстор
Значи да кажа нещо в моя защита за да не ви изглежда, че се правя на начетен. Аз този тарикатлък не го правя, не правя и други тарикатлъци за да ми е по-лесна работата, казах, че съм го видял на живо и че е минал номера. Тодоре, как ме прецени, че се правя на начетен и че не ми е работата това?
shadowman не е по твои адрес не си ме разбрал правилно
ibogdanov - специалист
todor_tsanov написа:
shadowman не е по твои адрес не си ме разбрал правилно
като не е по негов, тогава се обръщай директно към адресата.
и не забравяй, че форума е за "направи си сам" а не поръчай си да ти направят...
със здраве майсторе !
ibogdanov извиняваи но не съм майстор, когато питам за неща който не знам , просто слушам, запаметявам и изпълнявам това което ми е казано как да го направя/ казах го по принцип не визирах никого/
ето монтаж на две врати на един делител

Тема "панти за полупокрит кант на блум - питанка ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: