Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
rosnaj - помощник
ПУ- пяна се разширява (направо издува) и натиска и доогъва и без това огънатия(навън-навътре) профил и бързо старее.
Докато силикона обратно - свива се ,мисля че коеф. го даваха 8%.
После и естетиката- безцветно срещу жълто-кафяв цвят.
Последния критерий, е ефекта на проникването - пяната, ще ти остави места с въздух. И макар че 1-вата година, това ще е плюс за самия ефект на изолацията,след като остарее ще те върне на изходно положение.
Това нещо е хоубаво но на моите дограми неможе да се получи тота.Има два пруста на меса разтояние и няма как да стане само с силикон.Иначе идеята е добра.
mitko414 - специалист
ROSEN_GB написа:
Това нещо е хоубаво но на моите дограми неможе да се получи тота.Има два пруста на меса разтояние и няма как да стане само с силикон.Иначе идеята е добра.
Първо закови тънки летвички, после силикона.
Не е перфектното решение, но върши работа да смяната на дограмата.
skrijo - специалист
Силиконът се поставя в канала на дограмата на тази част, която не се отваря или бъркам :?:
mitko414 - специалист
Не бъркаш, там се поставя.
skrijo - специалист
Купих силикон. По целия прозорец ли да сложа силикона или на части ,защото да не засъхне преди да го затворя :!: :?:
rosnaj - помощник
По целия прозорец-обиколно ,по вътрешните ъгли на рамката и без прекъсване.Няма да правим като кръпкаджиите по асфалта на улиците я! :wink: .Все пак,ако те притеснява изпълнението на задачата - мини само 1 контур(на старата дървена рамка са обикновено 2 или 3 нива(рамки,контури) на уплътнение).Друг път,да кажем и останалите.Ама ще ти мирише на 2 пъти на силикон.
За информация-за забавяне на втвърдяването на силикона се ползва домашен винен оцет(за лимонтузяния от магазина,намам инф.Който от колегите го е ползвал,да даде отзиви).
Но не виждам причина да ти се наложи да опираш до оцет.Полагането на съдържимото с помоща на пистолет за картуши,става бързичко.Скоростта се регулира в зависимост- на конусния накрайник на картуша(силикона),колко високо си го клъцнал и оттам с какъв дебит ти излиза,ако приемем силата с която напъваш за константа.Успех и кураж!
nihonjin - специалист
skrijo написа:
Купих силикон. По целия прозорец ли да сложа силикона или на части ,защото да не засъхне преди да го затворя :!: :?:
Силикона първо образува "коричка", а изсъхването и втвърдяването са доста по-бавни, да речем от 24 часа до дни в зависимост от дебелината. Аз даже бих оставил да хване коричка около 15 - 30 мин. и тогава да затворя крилото, за да се намали цапането.
skrijo - специалист
Днес в 2 часа направих вратата със сликон и сега чакам да стегне :)
skrijo - специалист
Наистина след като сложих силикона ,започнах да имам конденз :) .Много съм доволен и благодаря на всички ,които ми казаха как да изулирам дограмата !

Тема "Изолация на стара дървена дограма.ПВЦ и Алум. - излишни" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: