Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
valerko - специалист
Има един външен неостъклен балкон на една бабка комшийка, който и обещах да го боядисам. Не е боядисван откакто е блока...над 30 г. Та с какво да го боядисам най-евтино, предполагам че е латекс или някаква фасадна боя. И е кафяв, някакъв оцветител да препоръчате.
mim - специалист
фасаген, тонира се и машинно и с ония осветители в бурканчетата
Spokoiniq - майстор
алкидна боя също става, хем може да я мие с четка и маркуча, по много стари блокове по балконите е така и не мърда.Фасагена кат се замаже от уличната прах или каквото се сетиш и да го миеш се тая-седи мърляв
valerko - специалист
Spokoiniq написа:
алкидна боя също става, хем може да я мие с четка и маркуча, по много стари блокове по балконите е така и не мърда.Фасагена кат се замаже от уличната прах или каквото се сетиш и да го миеш се тая-седи мърляв
То дори и по-евтино ще ми излизе от фасагана...май.

Леко фасаген червенокафяв 2400 22 кг. 44.91 - баси това много скъпо бре...няма ли 5-10 кила разфасофки, че за тоя балкон 4-5 м2 тия 22 кила са ми много.
GVG - помощник
Аз преди около месец си освежих пръсканата мазилка на балкона с латекс на варова основа - Мефисто. Има го в Практикер. Леко го разредих и с една четка се справих добре. Пък и не е много скъп - кофа от 5 кг. струваше около 10 лв., ако не се лъжа.
Последна промяна от GVG на нед ное 22, 2009 6:21 pm, променено общо 1 път.
valerko - специалист
GVG написа:
Аз преди около месец си освежих пръсканата мазилка на балкона с латекс на варова основа - Меглио. Има го в Практикер. Леко го разредих и с една четка се справих добре. Пък и не е много скъп - кофа от 5 кг. струваше около 10 лв., ако не се лъжа.
Това вече е приказка, този балкон също е пръскана мазилка, а от едната страна слагах изолация, та там е на шпакловка. Предполагам че и за там ще стане. Това като е на варова основа не пуска ли като го допреш?
GVG - помощник
Не, не пуска. Не знам какво значи "на варова основа", но давал възможност на боядисаната повърхност да диша. Използвал се основно за боядисване на разни мазилки без да ги запечатва. Покрива хубаво и при мен стана много добре само с една ръка, а балкона сигурно не е бил боядисван последните 30 години. Само го изметох от праха преди да боядисвам. Аз оставих латекса бял и сега балкона грее. Само леко трябва да се разреди, за да може с четката да се боядисат по-лесно и вдлъбнатинките на пръсканата мазилка.
valerko - специалист
GVG написа:
Не, не пуска. Не знам какво значи "на варова основа", но давал възможност на боядисаната повърхност да диша. Използвал се основно за боядисване на разни мазилки без да ги запечатва. Покрива хубаво и при мен стана много добре само с една ръка, а балкона сигурно не е бил боядисван последните 30 години. Само го изметох от праха преди да боядисвам. Аз оставих латекса бял и сега балкона грее. Само леко трябва да се разреди, за да може с четката да се боядисат по-лесно и вдлъбнатинките на пръсканата мазилка.
Благодаря за изчерпателната информация, това ме устройва като цена, само един оцветител да му прасна и бабата ще се зарадва на нов балкон. :lol:
lotosf - специалист
Здравейте съфорумци!!!Таэи тема е точно по моя проблем.Боядисах балкона който е външен и неостъклен с обикновен латекс за вътрешно боядисване и както можеше да се очаква латекса преживя една зима и на втората започна от влагата да пада на големи парчета.Мислех си когато времето се стопли да опитам да коригирам всичко това като нанеса дълбокопроникващ грунд върху латекса с цел заздравяване и после да боядисам отгоре с фасаген.Въпроса ми е дали ще се получи устойчиво покритие така или пак ще се олющи???

Тема "С какво да боядисам външен балкон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: