• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
kny
Здравейте!
Искам да си направя безформен пуф, подобен тип както е на картинка.
Обаче незнам със какво да го напълня за да е меко и така безформено, дунапрен не става защото прави очертана форма което не е търсения ефект в моят случай :)
Видях в някои магазини че ги пълнят със някакви малки топченца от полистирол (можеби), каде в София мога да купя това нещо?
Или можеби ще ми предложите някаква друга идея.

Благодаря!

Прикачен файл

pouf.jpg
тука е малко грозно но пък е разбираемо :)
pouf.jpg (62.01 KиБ) Видяна 30289 пъти
velsi - Почетен майстор
Аз навремето кълцах на дребно дунапрен за да напълня възглавниците на едни фотьойли. Ако се намери нещо готово - добре, но иначе и това е решение макар да е голяма играчка.
Osiris - специалист
kny

Търсиш Перлит ползва се в строителството за изолация представлява точно малки бели топченца като от стиропор преди да го пресоват но трябва обвивката да е здрава и много добре зашита за да не праши :oops:
masteradmin - майстор
И ако качиш някоя снимка няма да ти се разсърдя аз също бих си ушил. Таман ще кажеш колко пари ти е излязал с изкуствена или естествена кожа и с какви трудности си се сблъскал.
Иначе перлит има във всеки строителен склад.
kny
Osiris написа:
kny

Търсиш Перлит ползва се в строителството за изолация представлява точно малки бели топченца като от стиропор преди да го пресоват но трябва обвивката да е здрава и много добре зашита за да не праши :oops:
ООО благодаря Ви!!!
kny
masteradmin написа:
И ако качиш някоя снимка няма да ти се разсърдя аз също бих си ушил. Таман ще кажеш колко пари ти е излязал с изкуствена или естествена кожа и с какви трудности си се сблъскал.
Иначе перлит има във всеки строителен склад.
ще кача задължително, само да ги направя :)

благодаря!
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 12:01 am, променено общо 1 път.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 12:01 am, променено общо 1 път.
masteradmin - майстор
екструдиран полистирол е фибран (XPS) само че той е доста по твърд от експандирания полистирол (EPS) което е стиропор или в случая перлита. Така че перлита би трябвало да е по мек. Ама що си го прочела.......
kny
Emerald написа:
Не мисля, че перлита е същото. :roll: Наистина бели стиропорени топчета и си вървят в комплект с пуфа, но тези топчета далеч не приличат на перлит. Перлита е твърд за пуф ми се струва. Всичко това при мен съвсем не струва много, върви си комплект и допълнително само топчета могат да се докупуват.
Подобни топчета се използват често за уплътнение на разни видове техника в кутиите. :roll: Давам го като идея- може да имате връзки в някое подобно предприятие. :roll:
Подобни са като на снимката, но кръгли и продълговатички. Мисля, че и с такъв стиропор би станало, но с перлит... :?

Изображение

Всъщност, могат да се ушият какви ли не форми на пуф-стига да има с какво да ги напълни човек...

http://www.lafersa.com/puffs.htm
ани това което съм виждала в един пуф беше по-твърдо, и беше си цяло топче.
аз все пак ще се поразтърся и ще намеря най-економичен вариант. благодаря :)!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "пълнеж на пуф!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: