housedoktor написа:Аз не съм много добър в дървообработването,но когато правих покрива прободните циркуляри,настолните такива и т.н. бяха не просто лукс,ами едва ли не научна фантастика...Всичко което бях виждал за рязане на дърво до тогава беше циркуляр,бичкия и трион.Ъглошлайфа го купих едва ли не по чудо от един приятел.Българско производство по патент на АЕG и след 30 години вярна служба все още работи,въпреки извращенията които съм го карал да върши...Но забравих да спомена в горния си пост,че всичко което се реже трябва да е на земята и поне да е застъпано от някой.Да режеш с такава машина над главата ти или дори на нивото на гърдите е чисто САМОУБИЙСТВО.vil78 написа:Един познат много лошо пострада с диск за дърво сложен на флекс. Рязал корниз които е бил монтиран, и като се заплете пустия му флекс в пердето и се събудил в болницата. От болка и засегнат нерв беше припаднал. Всяка машина може да е много опасна ама и човешката глупост е безкраина.Дано и колегата от предишния пост го прочете това. Той майсторски си е направил покрива с такова нещо.Само че :майсторите ползват подходящия за целта инструмент.При липсата му идват и кавичките.Целта на темата е да се предпазят хората от това опасно приспособление
Цецо написа:Има такъв диск и не виждам по-голям риск при рязане отколкото при рязане на метал.Даже напротив,защото усилието което се прилага е малко.Колега риска е никакъв, на една микросекунда невнимание и става това от снимката. Моят крак - преди септември 2009 си беше като нов.