Всичко за дърводелството
ibogdanov - специалист
:-D ! "споко" човече. Аз се впрягам лесно. А сега малко спам по моята си тема -

По цял ден се разправям с клиенто-пациенти и ми е пределно ясно за какво иде реч.
Това си ти е бизнеса... с това си изкарваш хляба. Аз го правя с друго, но и двамата сме в еднакво положение. На клиента винаги му е скъпо и винаги може сам. В случая сме от двете страни на барикадата.
Имам голямото желание да възложа цялата работа на накого, дето с това си вади хляба.... имам и достатъчно хора покрай мен дето го правят, но кажими как да се съглася, като средната надценка е между 100 и 300%!
Едни "приятел" ми даде цена за разкрой на тъпата куффня дето е 3 метра - 1300 лева ! ( с материал на егер и кантиране ). Както и да въртя и суча, не мога да го докарам повече от 3 плочи разкроя, декора не е с имитация на дърво и предполага много малка фира в материала и т.н.
Същия дойде да му отпечатаме едни рекламни материали и колелото се завъртя :-D , когато аз сложих 100% надценка, щеше да ме линчува публично.
Ето за това идва и тази българска черта - всеки да се занимава с това дето не го касае.

без да ми се сърдиш но погледни сайта си....
Шадоуман добре ти го е казал. Искал си да минеш тънко... част от текстовете са ти на руски... ценовата ти листа завършва с текс на руски... картинките не са твой. Има само една дето показва какво работиш или си изработил.
Ако се бръкнеш 1000 пари и дадеш на някой да ти спретне един редизайн ще имаш много повече визия и ефект, но не го правиш.
Не се заяждам. Приеми го съвсем добронамерено и коректно.
Говориш, за това че се занимаваме с неща дето не ни вадят хлаба а сам си в това положение и не само ти.
Всички сме така.
Аз лично обичам да създавам разни неща с ръцете си и за това си позволявам да се пробвам и с ремонта на къщата си и с проектирането на мебелите и с изработката им. Не съм майстор и никога няма да стана, но съм майстор в моя си занаят.

Оценявам труда ти... снимал си, показал си евалата! Благодаря.
Благодаря и на всички дето се включиха и дадоха инфо или разяснение.
Подготвил съм материал и ще остна тема в раздел кухни, там имам и разни закачки с плота.... , проблеми с закрепването на горния ред... много неща са. Надявамам се на оценка и мнение на цялата идея и начините за изпълнение.
todor_tsanov - специалист
ibogdanov - много си прав и това е проблема вследствие на извратеното българско мислене и аз мислех като теб и взех че си налепих сам банята спестих Х лева и станах милионер, да ама не фаянсаджията взе че си направи сам мебелите и кои колко спечели един гаспод знае не люба чалгата но има една песен " колкото повече толкова повече " / цитат по памет / а и един брадат преди стотици години е казал пари + прим = париповечко
за сайта си прав има опция направи си сайт натисния и ще разбереш защо има и руски думи и идеята ми е съвсем друга "На страницата с фотоалбума на мебели има много снимки на кухни, спални, гардероби, скринове и холни секции със съвременен дизайн на водещи мебелни фирми, разгледайтеги и ако си харесате някое от тези изделия или имате своя идея аз мога да Ви помогна то да стане реалност" и ако ти трябват снимки с вече изработени мебели мога да ти дам цял куфар, 2000 г. влачехме цели куфари със снимки и мостри от клиен на клиент, историятя е направена вече нека да градим бъдещето - това желая
От миналата година правя ремонт на единия апартамент нова дограма, изолация, усвояване на балкон / вчера свърши вътрешния ремонт колкото се договорихме толкова платих + 100 лв от сърце и аз могех да си свърша някои неща но е грях да да взимаш чужд хляб защото утре и ти ще останеш без хляб- разбирашли каква ми е мисълта / извинявам се за спама в темата/
Последна промяна от todor_tsanov на пет фев 12, 2010 1:40 pm, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
"Колкото повече, толкова повече" е лаф на Мечо Пух... и продължението "Има само едно нещо по-хубаво от гърненце с мед... Две гърненца с мед..."
послепис- и на мен не ми достигат финикиските знаци за това когато има работа работа по 10- 12 часа на ден и събота и неделя изкарбам парите и плащам без да се пазаря
shadowman - майстор
То е ясно, че всичко опира до парите. Миналото лято направихме пристройка към къщата, но имаше едно помешение което само го "скрихме" с плоча и трябваше да му се направи замаска само да се покрие земята. Казах на баща ми да дири човек за тая работа и си свиркам... е да ама той решил ния да я направим и си оставихме ръцете (хубавото е че на пролет ще правим цялостна замаска и ще се скрие всичко)... Ще търся хора за тая работа (имам познати които се занимават с това) и дано има повече пари за да не се циганим.
ibogdanov - специалист
todor_tsanov написа:
послепис- и на мен не ми достигат финикиските знаци за това когато има работа работа по 10- 12 часа на ден и събота и неделя изкарбам парите и плащам без да се пазаря
ето го и ключето от бараката. !
ама трябва да станем германци поне. Щото когато и дядо ти е правил мебели значи не си за един ден на пазара. И тогава като кажеш 5 лева, значи е 5 лева. И киента няма да тръгне да обикаля за 3,5 ....
абе много се впрягам на тази тема ей !!!

а сметката е много проста - ако продаваме скъпо труда си, очакваме да пазаруваме скъпо труда на другите. И така се намества ( с дебелия си задник ) ГАНЬОВЩИНАТА.
НЕма значение как е Вуте, важното е аз да съм на далаверка.
В случая аз съм Ганьото. Ама как да не стана. Викам си майстори! колеги на баща ми... 20 години са заедно. Направиха ми отоплението и водопровода.... и си оставиха двете ръце на края. Мотаха ме 2 месеца, взеха ми по 2,5 на спазареното и само едно си занеха - нали се познаваме ! НЕМА ДА СЕ ПЛАШИШ. А аз си знам, чуя ли го това и бегайййййй бързо. Ама нали баща ми е гарантирал!
Седях и гледах двете тръби как си висят от стената ( за топлата и за студената), виках неволята. Накрая им се обадих пак и отговора беше - за още 250 кинта си в играта с водата. Баси наглостта.
За тези пари си взех поялник за полипропилен, купих си три плика фитинги и малко повече тръби и със сухи тренировки си направих цялото наводнение :) даже на тъста направих и няма проблем.
После си направих външната изолация по аналогичен начин. За цялата къща разликата в цената стигна 5 000 лева.
Само едно не ми е ясно. Толкова ли е трудно да се прочете малко за това как се формира една цена и да се види че нормата на печалба ако е над 10-15% това не е на добре. Това значи че си звезда... днес е има утре не, изгорял си демек.
Както и да е. много се отплеснах, ама наистина ми е болното място това.

:-D
всичко е приходи и разходи...
ако аз изкарвах колкото един немски инженер в атомна централа, надали щях да се хвана да зидам сам...

но нещата далеч не стоят така...

след като за монтиране на гипсокартон ми искат цена за труд, същата като цената в немско - еми ще си плюя на ръчичките и ще си го монтирам сам...
нито инструменти специални се искат, нито образование някакво, нито кой знае какъв опит...
ibogdanov - специалист
torbalan написа:
всичко е приходи и разходи...
ако аз изкарвах колкото един немски инженер в атомна централа, надали щях да се хвана да зидам сам...

но нещата далеч не стоят така...

след като за монтиране на гипсокартон ми искат цена за труд, същата като цената в немско - еми ще си плюя на ръчичките и ще си го монтирам сам...
нито инструменти специални се искат, нито образование някакво, нито кой знае какъв опит...
е то имено за това иде реч !
за това искам да мина с един делител...... за това си направих какво ли не сам, щото сме ганьовци.
щото не сме в немско и не вземаме техните кинти. ама даваме техните оферти за изпънение... и чакаме някой балък да се закачи и си седим и си чакаме и сеоплакваме колко е кУрав и сурав живота и как нЕма работа и е криза.
torbalan- твоя проблем има две решения първия си го каза ти
вторият - плюваш си на рацете ставаш проф. в занаятаси и си актоализираш цените като на германския бачкатор - не е ли по-одачен втория вариант
не е по-Удачен вторият вариант...

като специалист не съм по-лош от германските колеги, които идват тук по разни договори...

но конюктурата е такава...

Тема "панти за полупокрит кант на блум - питанка ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: