Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
errorcho - помощник
Здравейте, имам един проблем с проточен бойлер. Значи като го пусна всичко си е наред, но когато спра водата от крана по принцип сам изключва, но от извесно време не иска да изключва автоматично със спиране на водата. В следствие на това започва вътре нагревателя да загрява и трябва да го спря от ключа или от контакта, за да не изгори. Въпроса ми е: Някой знае ли как мога да отстраня този проблем, за да мога когато пускам и спирам водата от крана, съответно да се пуска и спира автоматично, както си беше? Ще съм много благодарен, ако някой даде идея как да го оправя :) Ето и снимака на проточния бойлер
Изображение
stefan_gb - специалист
За начало поне трябва да го отворищ и като получим малко информация ще помагаме.
errorcho - помощник
еми аз го отварях... почистих го... но отново същата работа... общо взето е един ключ и едно гумено оплатнение... не знам, за това искам акъл от вас :?
sian - специалист
Здравей, налягането повдига мембраната а тя ключа ,ако мембраната е загубила еластичност когато няма налягане ключа не успява да я върне.Няма ли и пружинка?
errorcho - помощник
да, точно за тази мембрана имах предвид, значи и пружина има разтегнах я савсем леко и го сглобих, но същата работа... мисля че в тази мембрана е проблема, но не знам какво да направя, за да я оправя :?
stefan_gb - специалист
Е що неказващ че си го отварял , да не е спукана мембраната .
Последна промяна от stefan_gb на пет фев 12, 2010 8:55 pm, променено общо 1 път.
stefan_gb - специалист
Ако мембраната е вред и деиства би трябвало тогава проблема да идва от контактите които тя управлява, няма друго обяснение. Разтегни още прижинката и огледаи отново ,пробите ги прави с изкл. захранване.
errorcho - помощник
извинявай, ама как да го пробвам с изключено захранване. Нали трябва да разбера дали загрява... :)
stefan_gb - специалист
errorcho написа:
извинявай, ама как да го пробвам с изключено захранване. Нали трябва да разбера дали загрява... :)
Мембраната би трябвало да работи и без захранване а също и ключа, нали налягането я управлява,ако мембраната се връща в изходно положение при затваряне на крана значи работи а ключа прави проблема но ако не се връща мембраната естествено и ключа не изключва тогава.

Тема "Проблем с проточен бойлер? :(" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: