• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
argonavt - специалист
Манеее, сега влизам и колко се е изписало ...

Първо за "работата" и "направи сам" . Целта на темата ми е не да си правя реклама , а да коментираме строителството на къщи с такива конструкции и най-вече различните етапи , детайли и т.н. Впечатлението ми е , че в момента човек ако иска да строи нещо с такава конструкция , то в крайна сметка се допира до фирма и там започват едни разговори за едни евра на м2 и всичко е обвито в някаква "тайнственост". С малко строителни познания може да се построи такава сграда/нали не говорим за "сам" в буквалния смисъл/.
За плановете - конструкцията е очевадна от снимка 1 . Ще се постарая да пусна нещо по-нататък. future не всичко е пари , приятелю.:) Междуетажния гредоред е 10/16 , таванския 8/14 . Използвал съм пирони - 16 , 20.

ЛЕОН , пусни малко снимки, ако искаш. Напълно съм съгласен с последния ти пост , освен с едно - НЕ СКЪРЦА.
argonavt - специалист
vlad0 , всеки един елемент е обработен предварително.

За архитектурата - да , този архитектурен стил ми допада и съм съгласен напълно с ГОРАН. В темата мисля , че е по-добре да коментираме конструкциите ,а не архитектурата / давам си сметка ,че нещата вървят ръка за ръка , но все пак .../. :)
argonavt - специалист
Martin.P написа:
Другото, което си е лично мое предпочитание е начина по който се прави междината между първи и втори етаж. Поне в нашия край гредите, които държат пода на втория етаж остават да се виждат отвън по подобен начин. Може би е от различния стил на възрожденските къщи в зависимост от съответния край на България, но на мен начина по който аргонавт е направил подпорите на къщата си, между двата етажа, по не ми харесва, но все пак става дума за въпрос на вкус. Това са ми единствените забележки :) Иначе отново поздравления за автора на творението!
Не знам дали си даваш сметка за големината на еркерите - при мен са 80 см и без подкоси не може да мине. Примера , който даваш е наистина характерен за този регион /Трявна/ , а там еркерите са по 30-тина см.
vlad0 - специалист
:2thumbs: В такъв случай всичко е наред. Още веднъж поздравления за страхотната къща.
dundurma - специалист
argonavt написа:
Манеее, сега влизам и колко се е изписало ...

Първо за "работата" и "направи сам" . Целта на темата ми е не да си правя реклама , а да коментираме строителството на къщи с такива конструкции и най-вече различните етапи , детайли и т.н. Впечатлението ми е , че в момента човек ако иска да строи нещо с такава конструкция , то в крайна сметка се допира до фирма и там започват едни разговори за едни евра на м2 и всичко е обвито в някаква "тайнственост". С малко строителни познания може да се построи такава сграда/нали не говорим за "сам" в буквалния смисъл/.
За плановете - конструкцията е очевадна от снимка 1 . Ще се постарая да пусна нещо по-нататък. future не всичко е пари , приятелю.:) Междуетажния гредоред е 10/16 , таванския 8/14 . Използвал съм пирони - 16 , 20.

ЛЕОН , пусни малко снимки, ако искаш. Напълно съм съгласен с последния ти пост , освен с едно - НЕ СКЪРЦА.
арго..............точно с тази къща си прави реклама-НЕВЕРОЯТНА Е......ако не е тайна ........кач пара е тоз КЕФ
goran2 - специалист
dundurma Кеф цена няма :-D На такава къща не цената ще ти е проблема а работниците :wink:
n.nikoloff - специалист
Скърца само ако материала е с кофражно предназначение, а се ползва за къща.
dundurma - специалист
АКО съм баровец или паднат кинти..................строя моментално.виждал съм красоти,но това е АНАЛЕН,ВАГИНАЛЕН,ВЕНОЗЕН,ОРАЛЕН........ОРГАЗЪМ.МАШААААЛЛЛЛА АРГО.нека си строят къщи за милиони,аз искам тва кефче :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:само ванко68 да се чуди де ще слага климите :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Iliev Labs - специалист
Ванко ще ти закопа земна серпентина, да не ти разваля фасадата :)

Арго, как се отоплява тази къща?
argonavt - специалист
Iliev Labs , отоплението може да бъде както желае собственика - граници няма. В първия етаж имам хол с кухня и трапезария и смятам с открита камина да ги топля. За отоплението има още какво да мисля. :)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

Тема "Дървено-скелетна или метална къща НАПРАВИ СИ САМ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: