Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kok - специалист
torbalan - Дървен философ
готино изглежда, ама примера им с цените ме отказа...

2 000 евро за три спални... за сега ми надхвърля възможностите ;)
naB4o - специалист
В щатите бяхме с подобни, добре си топлеха. От по-техническа гледна точка не мога да ти кажа нищо.
kok - специалист
torbalan написа:
готино изглежда, ама примера им с цените ме отказа...

2 000 евро за три спални... за сега ми надхвърля възможностите ;)
да бе доста е скъпо на пръв поглед, вчера попаднах на това и като идея не е зле а щом и топлело а като си помисли човек че и събира малко вода значи може и с по малко енергия да се отопли човек е ако може нещо да побългарим :-D май съм мяркал на хладилниците отзаде има нещо подобно на тръбите с оребрение :-D
torbalan - Дървен философ
с по-малко енергия не може да топлиш... това, че водата е по-малко по никакъв начин не означава, че ще топлиш с по-малко вода...

за побългаряване - трябва да може... няма нищо уникално в тези топлообменници...
filmatoplo - майстор
Щом казват значи топли :wink:в моя апатрамент тръбите ми-медни минават по перваза на скоби -не се усещат кой знае колко но все пак отдават топлина .Ама само на това може ли да се разчита -сигурно става за пасивна къща без нашите топлозагуби от 200 в кв . :)
kok - специалист
torbalan написа:
с по-малко енергия не може да топлиш... това, че водата е по-малко по никакъв начин не означава, че ще топлиш с по-малко вода...

за побългаряване - трябва да може... няма нищо уникално в тези топлообменници...
просто не бях виждал подобна схема :? абе едно е да топлиш 50л. вода друго е 15л (примерно) :-D
filmatoplo - майстор
Няма такова нещо , нищо не се губи в топлотехниката .Сградата си иска ватовете , тези 50 литра вода за радиаторите се движат по слабо през радиаторите котела и за единица време ги загряваш , 15 литра вода трябва да се движат по бързо и доста често да ходят до котлето за топла супа и така за същото време пак през котела ще се врътне 50 литра вода .Ако не е тъй обадете се .
kok - специалист
filmatoplo написа:
Няма такова нещо , нищо не се губи в топлотехниката .Сградата си иска ватовете , тези 50 литра вода за радиаторите се движат по слабо през радиаторите котела и за единица време ги загряваш , 15 литра вода трябва да се движат по бързо и доста често да ходят до котлето за топла супа и така за същото време пак през котела ще се врътне 50 литра вода .Ако не е тъй обадете се .
е щом казваш сигурно е така ти си спеца нали това ти е работата аз просто си размишлявам но явно съм в заблуда :? затова съм стигнал до извода че когато искаш нещо да стане както трябва или си го правиш сам (ако можеш) или си викаш специалист (на който товаму е работата) :-D
filmatoplo - майстор
Ей при мене искам да подменя радиатор с конвектор но не мога да му осигуря нужния дебит , ще топли но не както трябва поне една трета по слабо .Просто не мога да включа помпата на 2 скорост , заради шум и образуване на въздух - просто хидравликата на системата не го позволява .Отворена е системата и с много малък воден стълб 2,50 . Може да работи не че не може ама ден през ден ще подскачам на обезвъздушителите - колко теми има -имам въздух в системата помощ . :wink: За тази система , да става разчитат да затоплят стените и те да започнат да излъчват топлина , това пак ми напомня за воднотоподово и цялата нагрята плоча която излъчва :wink:

Тема "Какво ще кажете за това?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: