• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за дърводелството
shotik - майстор
За направа на стълба в шише е нужно да се направи стълбата като сглобките трябва да са много точни и да се опита няколко пъти да се сглоби навън и да се слага вътре.Когато има течност не е нужно да се лепи,дървото се раздува и стега и няма да се разглобява.
В момента търся из старите архиви един материал на руски език ,как се прави кораб с няколко мачти/мисля ,че бяха 3 мачти/,дадени са схеми на направта,като ,че ли имаше и показани инструменти и описание на сглобка.
Надявам се да го намеря този материал и да го кача тук.
cakev79 - специалист
ок,ще чакам с нетърпение
shotik - майстор
Ето обещания материал

Изображение
cakev79 - специалист
мерси,сега остава да се пробвам
kiroetuk - специалист
Здравейте, много полезна тема преди наколко месеца си купих бутилка за ракия със фигурки вътре (трима музиканти покраи една маса) от един магазин на пазарчето пред руската църква в село Шипка. С голям кеф си я напълних с отлежала ракиика и я сложих в хладилника но изненадата беше вечерта като реших да си сипя от ракииката установих, че бутилката се е счупила. Явно дървото се беше много раздуло и счупило бутилката. Та въпросът ми е следния как мога да си прехвърля тези фигурки в друга бутилка и как да до обработя че да не спука следващата бутилка???
Скоро ще кача и снимки :-D
kiroetuk - специалист
cakev79 написа:
мерси,сега остава да се пробвам
Колега оспя ли да направиш нещо???
kiroetuk - специалист
Ето малко снимки на това което ми остана от ракиеното шише
Ще съм много благодарен ако някой ми обясни как да ги сглобя в самото шише

Прикачен файл

R-5.jpg
Ето така трябва да изглежда завършено
R-5.jpg (40.32 KиБ) Видяна 12661 пъти

Прикачен файл

R-4.jpg
Масата на съставни части
R-4.jpg (47.71 KиБ) Видяна 12661 пъти

Прикачен файл

R-3.jpg
Фигурките на съставни части
R-3.jpg (43.11 KиБ) Видяна 12661 пъти

Прикачен файл

R-2.jpg
Фигурките цели
R-2.jpg (40.58 KиБ) Видяна 12661 пъти

Прикачен файл

R-1.jpg
Оригиналната подредба преди фаталния край
R-1.jpg (50.71 KиБ) Видяна 12661 пъти
kiroetuk - специалист
Колеги никои ли не знаве или не е за тука питането ми :?
Dakaar3 - помощник
Така и аз да дам малко акъл първо дървото най предпочитаното за вкус и мирис е акацията но трябва да е младо дърво да е изсъхнало и най важното само сърцевината за да стане по хубаво и ароматно Второ няма ама абсолютно никакви лепила всичко се зглабя отвън бутилката и после се зглабя в бутилката всичко трябва да влиза много лесно и след като се зглоби се налива вода съвсем внимателно в бутилката и се оставя така докато самия предмет не слезне долу то дървото се напива с вода и се стяга и после няма мърдане . А за пример ще ти дам един ярем или табелка с наздраве.
здравеите на всички искам да благодаря първо на собственика на темичката (cakev79) и на всички които са помогнали :) на последък имам малко свободно временце и понеже обичам да се човъркам с такива дреболи а не пич реших да измаисторя на брат ми едно такова шише да му се кефи , и еи ма на на лов за идеи тук видх доста добри идеики ноито със сигорнос ще пладиатствам :) ,много ше се радвам ако покайете и нещо което сте направили или имате тукй 6те си позволя да добавя и нещтичко от мен на което ми се спря окото надявам се да ви се хареса

http://e-vestnik.bg/4642

http://razvitie.atspace.com/59_dqdo.html

Прикачен файл

butilka_kamion_дестилатор__46472_zoom.jpg
butilka_kamion_дестилатор__46472_zoom.jpg (22.61 KиБ) Видяна 10632 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "дървен фигурки в стъклено шише" | Включи се в дискусията: