Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kok - специалист
да де ама нали когато си с подово трябва да си с теракот (май така пишеше някъде из форума) докато това не те интересува с какво си на пода
Чаро - Акълия
"Цокълните радиатори освен това използват
значително по-малко количество гореща вода, а следователно и са по-икономични"

Рекламата им е подобна на елекродните котли.:lol:
По-ефективни или по-икономични?
Не разбрах, но може и да излязат добри. Особено за хора като мен, които се изприщват от вада на радиатор под прозорец... :lol:

Теракота не е задължителен при подовото. Просто другите настилки намаляват мощността му.
vanko68 - специалист
И едно друго изречение ме смущава: " стените поглъщат ЧАСТ от топлината и после я отдават равномерно в стаята..." . Може и така да е,но при вътрешни стени.На външните с гаранция частта ще си оди вънка,та стой и гледай.Не виждам никъде да са сложили топлинен екран,както слагаме зад радиаторите. Даже и не се споменава...
kok - специалист
vanko68 написа:
И едно друго изречение ме смущава: " стените поглъщат ЧАСТ от топлината и после я отдават равномерно в стаята..." . Може и така да е,но при вътрешни стени.На външните с гаранция частта ще си оди вънка,та стой и гледай.Не виждам никъде да са сложили топлинен екран,както слагаме зад радиаторите. Даже и не се споменава...
какъв е тоя топлинен екран който се слага зад радиаторите :?
kok - специалист
разбрах :wink: отражателен пенолист с алуминиево фолио
kok - специалист
я вдигала се ефективноста с 10% май ще сложа фолирана подложка за ламинат зад радиаторите дали ще стане с нея :?
vanko68 - специалист
Tя няма да отразява топлинното лъчение,но все ще има някаква файдица като изолатор. Друг е въпроса тези 2-3 мм какъв изолатор са...
kok - специалист
абе ще пробвам аз имам и под ръка такава за 7лв си заслужава да продвам иначе на истинската цената за квадрат е 6.50-7.00лв 5мм
filmatoplo - майстор
Веднъж щеше да купувам -Депрон 5 мм , даваха го да замества фибран 2-3 санта . :wink: Прилича на спиропор .
filmatoplo - майстор
Сега като се замисля , ако има някой хитрец да направи калъп на тези алуминийки дето се нанизват на медната тръба -може и с разни диаметри :wink: ще пукне парите .Може и братята Китайци да помогнат за полувин цена :-D Ако тези ламелки се направят с добър дизайн може да си седят открити . :wink:Така при монтажа ще ти трябва само ролетка ,тръборез ,винтоверт (всяко ламелче ще си има отворче за вида ) , гаечни ключета (фитингите ще са пресови със гайка) .Взимаш 1000 броя ламелки , 100 метра медна тръба и почваш -мериш , режеш , нанизваш , на всяко 10 то дюбелираш , затягаш колена и преходи -воала революция . :-D

Тема "Какво ще кажете за това?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: