Всичко за дърводелството
sasooooooooo - "специалист"
В каталога на Хефеле съм виждал подобни планки. Влез в страницата им и си го дръпни.
shadowman - майстор
В който и да идеш магазин за мебелен обков ще имат, може да не е същия на вид, но изпълнява същите функции. Нещо като на снимката.

Изображение
Изображение
kireto1 - специалист
sasooooooooo написа:
В каталога на Хефеле съм виждал подобни планки. Влез в страницата им и си го дръпни.
Мерси колега имаго почти същият.В понеделник ще отида да видя дали го имат в магазина на ул."Дебелт"
kireto1 - специалист
shadowman написа:
черпи идея от снимката (сори за качеството ама милифона е пълен с прах).
Колега какво трябва да е разтоянието от ъгъла на спалнята до началото на стационарната
планка на механизма, 10,15,или 20 см.???Моята планка е дълга 53 см.и е турска(ако това има някакво значение)
А амортисьора е 1200 N
kireto1 - специалист
Дали ще бъде достатъчно здраво да хвана подматрачните рамки една за друга и механизма с този тип
сглобка 8 мм. или да използвам стандартните болт и гайка пак 8 мм. :?: :?: :?:
petrov_ - специалист
Мисля че един каруцарски болт ще свърши по добра работа,защото стените на гайката са по дебели и може да се затегне по здраво но с тази сглобка ще изглежда по красиво
shadowman - майстор
Рамката я перавя според матрака + малко луфт, аз същи го хващам или с каруцарски болтове или с фрезенкова глава, че после обличам леглото и така няма да ми пречи. Моя механизъм е турски и за матрак с размери 164/190 (сандвич на ТЕД) + подматрачна рамка = 1000 нютона.
kireto1 - специалист
Моят амортисьор да не дойде много силен.Да не се наложи да ги махам като лягам или някоя вечер да се вдигне като спа :lol: :lol: :lol:

Колега май не ме разбра.От гърба на спалнята до началото на планката при вдигнато положение колко см. има???
shadowman - майстор
Ако са по силни отколкото трябва ще има зор да про свалянто на матрака и ако е дървена рамката повече напрежение което след време може да доведе до сакътлък на рамката. Ся разбирам, че ме питаш как да монтираш механизма, непомня размера, но ако трябва да го измеря?
kireto1 - специалист
Здравейте на всички.Спалнята вече е готова.

Прикачен файл

PIC_0209.JPG
А това е и гардероба в нашата спалня
PIC_0209.JPG (105.86 KиБ) Видяна 8403 пъти

Прикачен файл

PIC_0214.JPG
Вдигнато положение.Посредата ,както се вижда, съм сложил две летви 30X30
и ги хванах с Ге образни планки за подматрачните рамки,защото в средата увиснаха и закачаха на
задната напречна дъска на която лягат рамките
PIC_0214.JPG (119.76 KиБ) Видяна 8409 пъти

Прикачен файл

PIC_0212.JPG
Сега
PIC_0212.JPG (95.35 KиБ) Видяна 8409 пъти

Прикачен файл

PIC_0196.JPG
Преди
PIC_0196.JPG (88.77 KиБ) Видяна 8409 пъти

Тема "Повдигащ механизъм за спалня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: