Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
браво
а радиатор за охлаждане сложи ли му?
за домашно ползване трябва кондензатор в изправителя
mario-borisov - специалист
все още несъм защото немога да му намеря някаква кутия в която да го сложа. имам един радиатаор от сд дали ще стане с него ?
zoro1 - специалист
Повечето крайни НЧУ-та изискват стабилизирано или в краен случай много добре филтрирано напрежение.
та как да го направя да тръгне на трансформатор 12В ?
lz1wvm - специалист
На трансформатор 40 вата стабилизирано е трудно.По добре е на първо време да го подкараш с компютърно захранване за 12 волта.Поне са евтини.Пък после мисли за изработка на захранване.
romanpm - майстор
mario-borisov написа:
След трансформатора е необходимо да свържеш това кое то те съветва zoro1 по горе :)
Virtuozo - специалист
mario-borisov написа:
Ами трансформатора трябва да е бая мощничък,може за лунички 100 вата или някакъв от едновремешните с ламели ама трябва да е поне с големината на юмрук и дебелината на намотката на око като я видиш горе долу към 1.5 мм2-това го казвам защото ако ти се търкалят някакви звънчеви трансформатори или адаптери от някакви зарядни или гирлянди за елха-забрави няма да запали :)
Та ако имаш трансформатор отиваш и си купуваш готова грец схема която да издържа 3-4 ампера -почти без пари е едно такова с 4 крачета на които са отбелязани променливо на два пъти и плюс и минус.Заедно с греца си купуваш и кондензатор от няколко хиляди микрофарада но не под 3000 който да издържа поне 20 волта-той струва горе доло колкото греца и свързваш неговия минус към минуса не греца и съответно плюса към плюса и си готов :) вярвам че 5-6 лева ще ти стигнат освен ако не се набуташ с много и ненужно голям кондензатор.В това число разбира се не включвам евентуалното купуване на трансформатор.
Virtuozo - специалист
Верно че става и с компютърно захранване и не само че става ами и е прекрасен вариант ама без да те отчайвам си се излъгал дето ги купуваш тея платки-сега като дадеш и пари за захранване и стана тя една...
За тея парички някой щеше да ти продаде усилвател "Студио 2" 2Х35 вата с най-различни копчалъци по него,който също за нищо не става ама поне щеше да се кефиш като го човъркаш и ремонтираш щото често се налага и е голям кеф щото е и лесен :-D
имам едно УСБ кабелче та става ли да го одрежа и да захраня усилвателчето от лаптопа?
petromaniq - специалист
За захранване от USB не си и помисляй !!! :shock: Освен това с познанията си по електротехника рискуваш да останеш я без USB, я без лаптоп (не експериментирай със скъпи техники)

Тема "усилвателче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: