Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stefan_gb - специалист
ribnikolaevi написа:
stefan_gb написа:
Милен написа:
ще избегнеш опасноста от токов удар, който е възможен въпреки степента на защита IP66
ribnikolaevi отговорих ти на въпроса и ако настояваш ще ти кажа от куде и кои е производителя на въпросния ключ с висока степен на защита НО :!: съвета горе не е за пренебрегване , помисли си отново и ако отхвърлиш механичните ключалки като решение премини на механизми с напрежение на управление 12V.
Насрещниците по принцип са на 12 V. Ако си спомняш, кажи къде има такива ключове.
След разговор със собственика за да ми каже от куде е закупен въпростния ключ ми отговори че е Италиянски и е дошъл с осветителните тела за баня като оборудване кум тях. Съжалявам за надеждите но засега само това разбрах.
ribnikolaevi - майстор
ОК, и за това благодаря, и това е насока, да тръгна от търговци на ел. уреди за баня, те ще имат повече инфо.

Между другото приемам и решенията с безконтактен сензор или фото клетка или някакъв друг подобен датчик, които Милен даде. Ако реши да даде малко повече инфо, няма да му се разсърдя ... Или някой друг ако знае за какво става въпрос.
Spokoiniq - майстор
две дръжки с топки отвън,две ел брави на 8V, бутони отвън за отваряне и датчик за движение вътре, който да анулира бутоните когато има някой вътре.Излизането-с дръжките отвътре.По-просто от това не се сещам...
ribnikolaevi - майстор
Spokoiniq написа:
две дръжки с топки отвън,две ел брави на 8V, бутони отвън за отваряне и датчик за движение вътре, който да анулира бутоните когато има някой вътре.Излизането-с дръжките отвътре.По-просто от това не се сещам...
Как действа този датчик за движение? Ако някой се застои на на тоалетната чиния, има ли опасност бравите (ще ползвам насрещници, вместо брави, по-просто се монтират, но това не е важно по принцип) да се отключат докато вътре има човек?
Въобще тръгвате към изкривяване на идеята, без да е разчепкано докрай олигиналното решение. Нека първо изчерпим вариантите без да се променя много оригиналната идея.

Както казах, мога да монтирам единия девиаторен ключ на по-сухо място, в краен случай може да не са девиатори и заключващия ключ да е на изключително сухо място (доколкото може да е сухо място в баня).

Сега ми хрумва идеята за отдалечен механичен контрол. Отвътре натискам копче, което с лост задейства ключ на обратната страна на стената. Но ми се струва още по-сложно решение и по-трудно за намиране на такъв готов продукт.
fikata - майстор
Абе що не седнеш, сипи си една ракакийка и реши какво ти трябва. То не бяха противовлажни девиатори, системи за достъп, фейс контроли ..Очаквам следващия ти въпрос да е и за UPS за подсигуряване на системата.. И то само за да се заключват от вътре двете врати на банята. Две брави за тоалетна-баня с врътки от вътре и на ключа и..готово- просто, надеждно и вечно..
Ама не - гайда с компресор да е..
:)
ribnikolaevi - майстор
fikata написа:
Абе що не седнеш, сипи си една ракакийка и реши какво ти трябва. То не бяха противовлажни девиатори, системи за достъп, фейс контроли ..Очаквам следващия ти въпрос да е и за UPS за подсигуряване на системата.. И то само за да се заключват от вътре двете врати на банята. Две брави за тоалетна-баня с врътки от вътре и на ключа и..готово- просто, надеждно и вечно..
Ама не - гайда с компресор да е..
:)
Имам проблем и се опитвам да го реша. Ако ти не разбираш проблема ми или нямаш решение за него, няма нужда да се смееш на мой гръб. По принцип баня с две врати (едната откъм спалнята, другата обща, откъм коридора) не е често срещано решение и не очаквам всеки да вникне защо и как. Аз съм концентрирал проблема, който имам в питането си.
За ракийката -довечера ще го направя, не се съмнявай.
Имам и една молба към тебе. Тя е да си изтриеш мнението от темата. Или моля някой модератор да го стори, да ге грабне с метлата заедно с това, което пиша в момента.
Spokoiniq - майстор
Преди много години бяхме на гости в Будапеща на приятели, 18 човека в 4 стаен апартамент с една баня/тоалетна с 2 врати с ключове.Повярвай ми, опашки може да е имало, но изненадани нямаше, въпрос на навик!
ribnikolaevi - майстор
Ох, не ми се обяснява подробно защо е такова решението, но тъй или иначе е това. Просто търся сигурно решение за ключовете вътре. Или по-точно да кажа, за командването на насрещниците, щото се оказа, че има и други решения освен девиаторни ключове.
От изписаното от колегите реших да махна единия девиаторен от зоната за къпане. Сега остава само да намеря най-подходящото решение:
1. Двойка сигурни девиаторни ключове;
2. Един ключ, стационирен при тоалетната чиния;
3. Някакво друго решение, за което намекна Милен.

Решение 2 от гледна точка на сигурността е частен случай на решение 1 или 3, само дето ключа не е девиаторен.

Хайде, след като си почесахме езиците, да видим какво може да се приложи в тоя случай.
Spokoiniq - майстор
Насрещниците са (поне доколкото аз съм монтирал и срещал) на постоянно"затворено", иначе ако намериш на постоянно "отворено" и ключовете за осветлението са ти вътре(а може и до вратата, само да не са зад крилото)при паленето на лампата за се затварят и да държат докато не угасиш?Отварянето отвътре с дръжка, вънка с топка.

Пич, колко човека ползвате тая баня, та е такъв стрес, баси...имам чувството че откъм едната страна е спалнята, а на другата врата е бар с много наливна бира и сакън да не се засечете :lol: :lol:

Тема "девиатор с IP 66" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: