Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Iliev Labs - специалист
Ето го. Струва 325 лв.
И не е производство на силпа, но го продават.

Прикачен файл

10022010120а.jpg
10022010120а.jpg (93.89 KиБ) Видяна 4604 пъти

Прикачен файл

10022010122а.jpg
10022010122а.jpg (68.05 KиБ) Видяна 4604 пъти
Да обобщим до тук:
Приемаме че става отопление с вътрешни тела от климатици. Приемаме също, че на приемлива цена се намират такива. Освен това, че ще работят дистанционните им поне в режим вентилатор. Разбрахме къде и как най-удачно ще трябва да се монтират - долу и наобратното. Ето няколко въпроса които ми хрумват, на които някой който го е направил или е виждал направено може да отговори:
1. Може ли да се използват такива вътрешни тела при работеща система. Аз съм с камина с риза, топля 3 радиатора, но може ли да сложа 2 трипътника на един радиатор и да отклоня малко от потока за един конвектор?
2. Понеже виждам се предлагат и конвектори за монтаж под гипскартон, какво ще кажете за идеята да се преправят вход/изхода на радиатор от лека кола +неговото си вентилаторче с намалени обороти (правотокови са, оборотите са пропорционални на напрежението, примерно на 5V да се пуснат, или на степени) и това нещо цялото да се монтира на профили за монтаж на гипс картон и да се облече, като отпред се сложи декоративна решетка за красота. Радиатора и вентилатора не са общо повече от 15 см., така че и място от стената няма да заемат много. Моето убеждение е, че колкото и да са малки радиаторите за коли, все могат едно 10-15 кW да отдадат, което е добре за една стая.
Мнения???
vanko68 - специалист
1-никакъв проблем
2-Едно радиаторче за лада е 4 Квт на 90 гр вода. Няма как да са повече поради малките им размери.Иначе като идея става,оригиналните за вграждане са подобни.
Благодаря за експресния отговор, по въпрос 1, разбрах
по въпрос 2 - нали не става въпрос за радиаторче за парно за купето? аз имах предвид радиатор за двигателя, един среден мотор е над 50 кW
идеята ми е че големия радиатор може да охлажда тоя мотор, а в обратен ред и да отоплява с доста киловати.
Сега се замислям, че освен вграждане в гипс картон може много оригинално да се направят радиаторни тела и от ПДЧ с декоративна решетка, хем няма да се вкарва много строителство у дома
edit: впрочем мисля че знам отговора и на втория въпрос, просто имам нужда от потвърждение на елементарните сметки
vanko68 - специалист
Не съм те разбрал правилно,помислих си за малкото радиаторче за парното,не за този на охладителната система.Да,прав си в сметките,в охладителната система се губи 1/3 от енергията на горивото,така че 15-20 Квт ги имаш,но на 90 гр,както е в автомобила.
kretio74 - специалист
kkkvd написа:
Да обобщим до тук:
Приемаме че става отопление с вътрешни тела от климатици. Приемаме също, че на приемлива цена се намират такива. Освен това, че ще работят дистанционните им поне в режим вентилатор. Разбрахме къде и как най-удачно ще трябва да се монтират - долу и наобратното. Ето няколко въпроса които ми хрумват, на които някой който го е направил или е виждал направено може да отговори:
1. Може ли да се използват такива вътрешни тела при работеща система. Аз съм с камина с риза, топля 3 радиатора, но може ли да сложа 2 трипътника на един радиатор и да отклоня малко от потока за един конвектор?
2. Понеже виждам се предлагат и конвектори за монтаж под гипскартон, какво ще кажете за идеята да се преправят вход/изхода на радиатор от лека кола +неговото си вентилаторче с намалени обороти (правотокови са, оборотите са пропорционални на напрежението, примерно на 5V да се пуснат, или на степени) и това нещо цялото да се монтира на профили за монтаж на гипс картон и да се облече, като отпред се сложи декоративна решетка за красота. Радиатора и вентилатора не са общо повече от 15 см., така че и място от стената няма да заемат много. Моето убеждение е, че колкото и да са малки радиаторите за коли, все могат едно 10-15 кW да отдадат, което е добре за една стая.
Мнения???
има една моя тема по този въпрос "ПСЕВДО КОНВЕКТОРИ"
freshenero искам да те питам не6ту ако може не6ту за врузка

Тема "Локално парно+вътр. тяло от климатик -има ли смисъл ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: