• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 104
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
profesor - напреднал
Найстина си е интересно .Домбаските въглища горят по всякакъв начин но праха от брикети никак.С каквото и да го смесваш не гори а като прибавиш вентилатор в котела си запушваш комина и с въглищен прах.Отделно че от сажди отърване няма.Тази на снимката е 4 модел в мометна ползвам 9 модел.В края на март ще я спра за да видя какви износнания има по нея ако тя не спре сама по рано.Горелката няма нищо общо с познатите до сега горелки.Имам нужда от лесно достъпни жароустоичиви материяли.Защото първите модели просто ги изгарях.Изгаря самата горелка не топи желязото а го изгаря.
profesor - напреднал
http://dox.bg/files/dw?a=a15eb08684
още една снимка .Моят котел също е самоделка и е напълно автоматизиран при работа с твърдо гориво.
perdeee - специалист
А шнека от какво си го направил? и винтов или лопатков е?
profesor - напреднал
В началото е винтов после преминава в лапатков.Винтов да направи налягането. След това преминава в лапатков да предотврати брикетирането на праха и най малката влага праха се брикитира.
idakieff - специалист
браво колега звучи много добре въгищен прах мога да си събера безплатно колкото искам
само ако може повече инфо и снимки щото тия линкове немога да ги отворя нещо с тия кодове
profesor - напреднал
Няма кодове достъпа до фаила е свободен .В края на март като я спра и видя износванията ще я пусна свободно във форума .Надявам се някой който не е бил ангажиран с нея да види недостатъци и да я подобри.
BoBo72 - специалист
каминка с дърва, 14кв. на 150кв.м.
каминката е на въздух и отоплявам цялата къща, а топлата вода я загрявам с проточен бойлер на газ. температурата я поддържам около 20-22 гр. гори денонощно и за сезон от около 7-ем месеца горя около 20куб. дърва.
каминката е френска 70/45/60 - метровицата на две , цепя ги само , ако са много дебели и тежки, иначе така ги слагам.
:-D :-D
mrm_1 - напреднал
според мен отоплението с камина с принудително разпраскване на топлия въздух е най доброто за момента ,,,, правили сме доста такива и понякога самия аз се изумявам какво КПД се постига чрез тази система .
Transporterr - специалист
mrm_1 написа:
според мен отоплението с камина с принудително разпраскване на топлия въздух е най доброто за момента ,,,, правили сме доста такива и понякога самия аз се изумявам какво КПД се постига чрез тази система .
ще си позволя да не се съглася, изобщо :)
НАй високко кпд има пренасянето с флуид вода или сродна течност.
тука не притурям разнасянато на прах и миризми (както и дим бил той сигарен или какъвто и да бил друг)
а иначе живота поднася какви ли не изумлителни неща :wink:
Последна промяна от Transporterr на пон мар 08, 2010 11:55 am, променено общо 2 пъти.
vanko68 - специалист
МРМ - вече ти обясних ЯСНО в друг форум,че смесваш съзнателно понятия като КПД и мощност. Какво КПД в повече ще изкараш от камина,на която производителя е написал 70 % примерно ??? Ако още не ти е ясно, КПД означава съотношението между това,което си успял да вкараш в помещеието и енергията в горивото . Ако в 1 кг дърва има 4 Квтч,а ти си успял да оползотвориш 3 Квтч,то КПД е 75%.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 104

Тема "С какво се отоплявате" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: