• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
isbul - специалист
Това е ел.табло в нов жилищен блок. Ще бъда благодарен ако споделите професионалното си мнение за него, поне до колкото се вижда.

Изображение
stefan_gb - специалист
Некачествени елементи, лощо изпълнено, няма главен предпазител, това си е новото строителство :|

Моста /N/ кум дефектнотоковите е хубаво да е със сечение подходящо за мощноста на двата консуматора захранени от ДТЗ-та.
Не се вижда добре но ми се струва че на нулевата щина има с един проводник по малко, трябва да са 6 за токовите кръгове без ДТЗ , и моста за ДТЗ -та тоест общо 7 проводника без входящата нула.
Последна промяна от stefan_gb на пон фев 15, 2010 11:14 pm, променено общо 1 път.
bgtok - специалист
Чинтаци и елмарк. :-D
Карай така и като се скапе ще помагаме ...
Изображение
sasooooooooo - "специалист"
Грозна работа. Кажи им да ти сложат Главен прекъсвач!
Милен - майстор
Лошо изпълнение, китайски елементи, не отговаря на нормативните изисквания за ново строителство (всички контактни излази трябва да имат ДТЗ) Струва ми се до колкото се вижда че звънеца е на 230V и е захранен от 5тия по ред автоматичен предпазител който е 20А и вероятно е за контакти. Тоя бушон едва ли ще изключи навреме при късо в твърде тънките жички с които е свързан звънеца и бутона му. Ако е така поне го премести на веригата за осветлението с 10А предпазител (първия)

Строителя е направил икономия от това табло максимум 50лв само от това че е ползвал по-евтини китайски предпазители. От такъв могат да се очакват всякакви изненади в апартамента, щом е допрял до икономия от бушони.

sasooooooooo вземи му покажи една снимка как се прави табло :) да знае какво да иска когато му прави ремонт, който няма да е след дълго време.
alsted - майстор
Работено е без особено желание, но така се работи масово по "кооперациите". Предприемачът взима изпълнителя с най-ниска оферта, на работниците се дават стотинки за изпълнение на парче, вместо какъвто и да е контрол - отвсякъде - корупция.

Все пак таблото ще си работи така, вероятно дълги години. Знам, че тотално пренебрегвате "Чинт", моите впечатления обаче съвсем не са отрицателни.
stefan_gb - специалист
Също са използвали кутия за открит монтаж заработена лошо, аз лично никога не бих сложил проводник N с червен цвят, а колкото до CHNT не че няма да работят но 2 включвания в режим на късо съединение и ги пиши наи вероятно смъртници.
plamen6100 - специалист
Ужас, нямям думи просто :shock:
fikata - майстор
Изпълнението и монтажа в таблото е срам за гилдията. Аранжировка, подреждане на кабелите - непознати понятия за този който е работил-явно някой хванат с капан от улицата...
alfafen - специалист
Бахти якото :-D Ако знаеш кой го е направил му отсечи ръцете да не пипа нещо което неразбира :!:
  • 1
  • 2

Тема "Мнение за ел.табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: