• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idakieff - специалист
решил съм да си направя нещо такова
подобна кислородна бутилка ми обещаха имам кислородни манометри нови ,бутилка за пропан ще си купя но не ми е ясно как на малка пропанова бутилка ще се сложи вентил за високо налягане не съм виждал ако може някой да помогне ще съм благодарен

Прикачен файл

PIC346294.jpg
PIC346294.jpg (18.24 KиБ) Видяна 12090 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
Ползвам обикновена туристическа бътилка бе регулатор, след крана само един щуцер за маркуча - никаккъв прблем. Дайсега и ти една идея от къде да си взема такава тъна,че оная е много тумбеста и не се вписва в екстериора :-D
romanpm - майстор
От пожарогасител не става ли :? Абе вие да не ставате касоразбивачи покрай кризата :lol:
zhivko83 - специалист
:)
Последна промяна от zhivko83 на вт фев 16, 2010 11:41 am, променено общо 3 пъти.
filmatoplo - майстор
Само кислорода има манометри , понеже е на мн голямо налягане .Газта си е само с кранче .Масторчагите за твърд припой масово ги ползват -климатици,слънчеви и парно , навремето беше ацитилена :wink: с карабида .
vodopada - специалист
Бутилка за кислород от болницата,за гас става и от пожарогасител.

Прикачен файл

оксижен.jpg
оксижен.jpg (35.36 KиБ) Видяна 11988 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
Пожарогасител става, ама пълнят ли ги по понктовете за газ или трябва да си преливаш?
filmatoplo - майстор
Скоро братми зареди бутилка от водолазните , като тая синята -със въглероден двуокис за цеото , какво пречи и с газ да се зареди -след като издържа на 200 атмосфери. :?
maxuel82 - специалист
Аз имам горелка за оксижен от старите пише "кракра" но незнам как да я свържа към кислорода и газта!Явно има значение защото единия извод е по-голям (широк) от другия !И незнам на кой се подава пропан-бутан и на кой кислород! А на кранчетете и на двете пише "кислород" !
idakieff - специалист
тия тънките бутилки мисля че са немски даже от гдр то имам една антика такава здрава е поне видимо не съм я пълнил от 3 години но има вътре още малко газ не изпуска ако трябва ще и сменя вентила дано стане имам и от тумбестите 5л. мислех за нова ама наистина несъм срещал скоро такива
колега LazarGanev не е ли сташно без никакъв клапан или имаш клапан на горелката
а иначе кислородната и на мен ми обещаха от болницата
а колега maxuel82 по големия отвор е газовия
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "преносим оксижен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: