• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Pecatacool - специалист
Добър вечер!
Миналата година ми се наложи да монтирам водомери на топлата вода и с помощта на мой колега всичко стана точно (не ми се беше налагало да се занимавам с такова нещо)
Тази година трябва да монтирам и водомери на студената вода. На единия щранг ще се справя, но на другия имам малък проблем. Нямам спирателен кран преди мястото, където ще се монтира водомера и ще се наложи да се спира водата в инсталацията. Лошото е, че като се направи това, комшиите ще останат без вода и аз ще трябва да действам бързо, та затова искам съвет! Водомера с холендрите съм го купил, но проблем ще ми е монтажа на спирателния кран преди водомера. Ето снимка за по-прегледна представа:
Изображение

Гледаме долната тръба от дясно...непосредствено след коляното искам да сложа спирателен кран, но коляното е много близо до стената и незнам как да монтирам крана (как да го навия, без да къртя?) Благодаря предварително!
Osiris - специалист
кофти място
пробвай с полипропилен да го изнесеш една идея нагоре :?
naskov - майстор
След като този кран спира водата и на комшиите, явно водомера ще отчита и тяхното потребление.
Krelion - специалист
Сложи кран с холендър. :)
Pecatacool - специалист
naskov написа:
След като този кран спира водата и на комшиите, явно водомера ще отчита и тяхното потребление.
Този кран не спира водата на комшиите! Имах в предвид като се спре водата по вертикалната тръба от крана долу в мазето, че няма да имат вода комшиите както и аз, но на мен нали това ми трябва за да мога да монтирам спирателен кран!
Pecatacool - специалист
Krelion написа:
Сложи кран с холендър. :)
Прав си колега, благодаря! Не се бях замислял, че ще има такива кранове, но сега погледнах в интернет и има! Благодаря много!
torbalan - Дървен философ
а какво те притеснява да разкъртиш малко?

пък за комшиите - нищо няма да се случи, ако им спреш водата за половин час, докато си сложиш необходимия кран :)
Neno Er - специалист
Това долу в ляво не е ли спирателен кран на студената вода ?
Ако е Да и е неизправен, подготвяш си нов със същия размер, спираш водата, демонтираш холендъра, стария кран, монтираш новия и пускаш водата на комшиите.
После му прави сметки какво ще ти трябва за монтажа на водомера.
От снимката не може да се прецени разтоянието от крана до коляното в дясно дали е достатъчно за водомера.
Pecatacool - специалист
Neno Er написа:
Това долу в ляво не е ли спирателен кран на студената вода ?
Да, спирателен кран е и то изправен, но водата идва от дясно на ляво, затова се налага да спирам водата!
Neno Er написа:
Ако е Да и е неизправен, подготвяш си нов със същия размер, спираш водата, демонтираш холендъра, стария кран, монтираш новия и пускаш водата на комшиите.
Да, този кран ще бъде свален и ще трябва да се монтира отдясно (след коляното) за да може пък след него да се монтира водомера!
Neno Er написа:
От снимката не може да се прецени разтоянието от крана до коляното в дясно дали е достатъчно за водомера.
Значи мястото е точно толкова колкото е нужно за спирателен кран (като този, за който пишеш) и водомер с холендри! Затова искам спирателния кран да мине от ляво - в дясно и след него да е водомера! Така в бъдеще, ако имам проблеми с водомера няма да се налага пак да се спира водата!

Колегата по-горе го каза точно, ще трябва крана да се монтира с холендър за да има възможност да се стегне без да се налага да се върти крана (което няма как да стане, защото както се вижда от снимката - нямам място)

Изображение
Rumen Iankov - специалист
Ако развиеш въртока спокойно ще можеш да монтираш крани и после пак ще си го навиеш.Но вземи един поялник за полипропилен да имаш готовност,че като гледам колко ти са стари тръбите може и да се счупят при развиването.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ при монтаж на водомер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: