Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stefan_gb - специалист
KokoDjambo написа:
Всеки който има от старите електромери да си засече кога върти нощната тарифа .При нас се оказа(след 48 часово засичане през около 30 минути)че нощната тарифа се задейства в 7 сутринта до 15 след обед,а дневната от 15 до 7 сутринта.Часовника е долу в главното табло на входа и само от енергото имат достъп. Когато всички хора гледат да използват намалението да се отопляват през нощта и да топлят вода плащат по дневната тарифа. :x :scared: :barb: :gott: :irre:

Ех чак пък измама ...... подаите молба и ще го сменят. Инкасаторите едва ли гледат дали часовника ви е в ред а и както всяка апаратура може да дефектира,а на някои модели им заминават батериите и естествено при спиране на напрежението цикъла се измества.
В съвременните модели електромери тези проблеми са отсранени заради вградените часовници.
fbr - майстор
Електроразпределителните предприятия нямат никакъв интерес да Ви следят часовника, защото си вземат свята част на база изразходвана енергия,независимо дали нощна или дневна (вижте си фактурите и ще се убедите). Така че единствения шанс да сте в крак с времето е да си следите часовника и тогава да си ползвате евтина енергия. Електронните електромери си имат собствен часовник, и ако се вгледате в показанията му ще видите че изписва дата и час, че даже и указва в момента коя тарифа се отчита. Само в отделни случаи, действието на собствения тарифен часовник е изведено( в случаите когато не сте правили постъпки за отчитане на енергията в две тарифи) или е въведено превключване от външен часовник. Надявам се, че съм бил полезен.
shotik - майстор
Ето таблото с три дигитални електромера ,без да има часовник за тарифите

Изображение
moimoimoi - майстор
те дигиталните са с вграден часовник
sax - помощник
Здравейте,аз лично незнам на кой му е изгодно но и при мен нещата са подобни:със стария тип електромери на улицата и на никой не му пука кога работи часовника и колко е часа,часа на ношната тарифа се мени по някакъв сложен алгоритъм,като периодично показва точен час :? А специално на инкасатора му е все тая,преди няколко години му направих забележка обаче нищо.
apis1964 - специалист
moimoimoi написа:
те дигиталните са с вграден часовник
При проблем с настройката на часовника на дигиталните електромери (показват час различен от текущото време) се подава молба в съответното Енерго разпределително дружество ,като се описва проблема .Бъдете настоятелни след като подадете молбата ,защото не бързат.
Успех!
Милен - майстор
Само им се обадете че ви върти електромера през деня на нощна :-D ще се учудите колко бързо ще дойдат да оправят "проблема"
alsted - майстор
Не знам сега как е /понеже се водат техни/, но едно време, ако имаш неблагоразумието да се оплачеш, идваха, сваляха часовника и го отнасяха за ремонт като те оставяха само на дневна тарифа за х... месеца. Когато те ощастливяваха с монтажа на вече ремонтирания( :? ) ти часовник се оказваше, че дължиш 40лева :!:

Повтарям: някога! Сега мисля, че не би трябвало да е така, но в крайна сметка ми се струва, че е по-находчиво просто да следите кога включва на нощна и просто тогава да консумирате на мах :wink:
fbr - майстор
Милен написа:
Само им се обадете че ви върти електромера през деня на нощна :-D ще се учудите колко бързо ще дойдат да оправят "проблема"
Милене, електроразпределителните дружества си вземат частта от енергията, на база цялата енергия, след като се събере дневната и нощната, така че, им е през оная работа, дали ще ви е отчетена като нощна или дневна. Единствено, се засягат интересите на производителите на енергия, но те не отчитат енергията. Ако имаш интерес, ще направя една снимка на фактура с разбивка на всички пера в цената на енергията и ще видиш че е така.
darken_nz - специалист
fbr написа:
Милен написа:
Милене, електроразпределителните дружества си вземат частта от енергията, на база цялата енергия, след като се събере дневната и нощната, така че, им е през оная работа, дали ще ви е отчетена като нощна или дневна. Единствено, се засягат интересите на производителите на енергия, но те не отчитат енергията. Ако имаш интерес, ще направя една снимка на фактура с разбивка на всички пера в цената на енергията и ще видиш че е така.
Добре и ти си погледни сметката и ще видиш, че дневната е с по - висока цена за разлика от нощната. :)
Те по принцип усетят ли се, че са прецакани не се мотаят
Иначе ако си ти прецакан не бързат :-D (било то за нергията или имаш проблем с напрежението)
В главата ми беше моят случай ама този е различен
(в моя случай си пердашех през деня на нощна и естествено си мълчах, но ако беше обратното веднага щях да цъфна при тях :-D )
Ако човек е настоятелен може и да се оправят нещата
То без висене на главите им не става :-D

Тема "Най-новата измама на енергото" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: