• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
edmondo - напреднал
Защо не си програмираш сам един тамън може да си екпериментираш. И защо гръмоотвода да е от поцинкована тръба. Ако ползват такива повечето сгради с инсталирано доста по-сериозно и опасно оборудване по покриивите си .... знам ли ? Не те разбирам чесно казано :roll:
alsted - майстор
Почти не ти помага трансформатор :!: Чул ли си за "арестери"?
edmondo, масовите мълниеприемници предлагани в БГ са поцинковани колове!Нямам опасно и скъпо оборудване/нямам сървъри на Датата в къщи,не съм и КАРИЛ :) /,пък не съм и богат за да мога да си позволя тези с изпреварващо действие!
А по въпроса за катодните отводители/протектори,ограничител на напрежение/ или "арестер" както му казвате с тази чуждица,мога да кажа следното:
Хубаво е когато човек реши да изгради такава арестерна група за защита да помисли както за тези от по-ниския клас/които са за защита от вторични влияния/ така и за тези които служат за защита от директно попадение/клас А мисля бяха искрови/.Но както споменах по-горе не разполагам с големи средства за такава инвестиция!В моя град голяма част от електроразпределението до крайните потребители става по въздушни линии/стълбове/Ако сме нормална европейска държава/и енергийния ни регулатор е някакъв фактор в нея/ ,обаче това не е така :evil:,той би задължил доставчика да постави такива защити като на снимката!!Тогава вече има смисъл според мен ,аз да си поставя следващите арестерни групи за МОЯ защита от директно попадение и от вторичното влияние на евентуален гръм!!Говоря за район,за който по официални данни е посочено,че е с най-голям брой на паднали гръмотевици за година в България!

Прикачен файл

http___www.arresterworks 80.GIF
http___www.arresterworks 80.GIF (32.28 KиБ) Видяна 3593 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Китайски солар контролер+помпа WILOSR15/6 на фирма Skylight" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: