• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Transporterr - специалист
поправи "изкам" и пак мое да получиш отговори :lol:

така в игри и закачки ем си се научил на четмо и писмо ем си оправил комина или кумина :cool:
plamen_peev - специалист
Аз ИМАХ подчертавам ИМАХ такава тетка, но я махнах с голяма удоволствие. Може би наистина редуцира поривите на вятъра, но има хвколко огромни недостатъка:
1. Прави страшен конденз и покрива около комина заприлича на тези около ЖП гарите. Това бе малката беля, а голямате бе че започнал да се стича и по комина и като избиха едни ти ми петна и като замириса...
2. Заради същия конденз и образуването на киселина това нещо го сменях два пъти. Паради корозията метала заминава. Моите бяха работа на тенекеджии от поцинкована ламарина.
Сега си сложих една голяма плоча гранитогрес на четири опори и нямам проблем с вятъра. Повтарям на четири, защото в началото бе на две вртикално раположени тухли и като дунеше силно вънка пушека тргваше да ме тъси из мазата.
Това за средиземноморието може о да е вярно но като си помисля там няма такъв студ, следователно и конденз може би няма.
gkaraivanov - специалист
А това нещо на КОМИНА НА КАМИНАТА дали ще вдигне тягата и ??????????? ИЛИ по лошо!

Прикачен файл

66582414.th[1].png
66582414.th[1].png (2.25 KиБ) Видяна 10660 пъти
DLG - помощник
на това чудо му се вика "морски" комин, повярвайте това чудо прави чудеса. Моя съвет е да се използва на всеки комин без да се чудите дори!!! Не позволява вятъра да пречи на тягата на комина и все едно имате комин с 1,5 метра над билото.... Всеки тенекеджия знае за какво става въпрос, само си измерете диаметъра на комина и после ще се уверите в неговите свойства и предимства!

plamen_peev да не би да живееш на последния етаж и това да ти се отразява? Принципно така се получава, а ако искаш да премахнеш петната, лошата миризма и всичко останало "боядисай" с концентрат С200 или боядисай с БРОНЗ, а след това с латекс. Ако пренебрегнеш съветите шетната отново ще се появят
stamenov1 - специалист
По морето съм виждал и друг тип шапка за коми, която е като ветропоказател и се обръща с отвора към посокъта на където отива вятъря и има леки разшерия от двете страни на изхода. По този начин явно вятъря увлича димните газове като понижава налягането зад комина заради перата.

Такава тетка като в първия пост имат едни комшии, и я ползват от доста години, за подобряване на тягата на нисък комин на една пристройка в която живеят. На май на истина има изтичащ конденз от нея.

Прикачен файл

Komin.jpg
Въртяща шапка комин.
Komin.jpg (17.51 KиБ) Видяна 10575 пъти
gkaraivanov - специалист
Аз пък четох тук някъде из форума че това нещо за камина в никакав случей!!!Намалява тягата в комина поради правият ъгъл горе спомага само за бял вятър ОКО ИМА ТАКЪВ !!!НО АКО ИМА ИНАЧЕ ТЯГАТА С ТОЗИ ВИД И СЛАБА!
СТАВА ВЪПРОС ЗА ПЪРВАТА КАРТИНКА КОМИНА КОЙТО Е С ДВЕ ВЕРТИКАЛНИ ПРАВИ
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: