Най - вълнуващия въпрос зимно време.
paragraf.22 - помощник
преди няколко години се сдобих с камина с в.р,
купих я с В.Р. -10.8 кв.
но според мен тя няма и 6 кв.
и зпо4нах да преправям.
резолтата е това.направих втора риза и ги свързах успоредно.пробвах и последователно но прецених че е бесмислени и по опасно.
какво мислите

Прикачен файл

DSCI0256.JPG
DSCI0256.JPG (111.96 KиБ) Видяна 4330 пъти
drm - специалист
Ако са свързани 2-те ризи в ниската и високата точка,няма да имаш ядове.Ако са отделни,лошо.
profesor - напреднал
Да беше си направил малък котел .По добър ефект от камината има.
paragraf.22 - помощник
да си бях купил малак котел ама на.
човек се учи дока е жив.
много лъжат с киловатите на тея камини.
а иначе водата се разделя доло и сабира над камината има и помпа.
сложих и един клапан от боилер за кураж да не напрая някои сакатлък.
отчитам една грешка гвете ризи са с разли4ен диаметар на захранване и различна площ за нагряване .
но важното е топлото да върви.

Прикачен файл

DSCI0267.JPG
DSCI0267.JPG (231.6 KиБ) Видяна 4141 пъти
ekon1 - напреднал
Здравеите,и аз се замислям да тръга по този път а именно да увелича площа на водната си риза чрез преправяне.Моята е Прити 13 киловата и има риза на двете станици и гърба.Съветват ме да се направи скара от тръби и да се свържат с ризата.Тъка лежащите върху нея въглени помагали много повече от аналогичното изпълнение само че горе където бие пламъка.Според тях без да подържам постоянно "жив"огън ще имам по-голям ефект.Какво мислите?
naskov - майстор
Предполагам, че инженерите от Прити не са толкова малоумни, за да не го направят. Като отнемеш топлината в ниското, то горенето ще е по-трудно,пушека ще е с по-ниска температура и нищо няма да спечелиш. И при другите марки камини този тип скари ги няма
filmatoplo - майстор
Каквото и да се добавя като риза или серпентина в печката по добре да е горе в камерата :wink:
ekon1 - напреднал
Да, и аз имам тези съмнения.Наистина другите камини нямат такова решение- имат само отгоре.Звучеше ми все пак логично и реших да Ви питам за мнението.
paragraf.22 - помощник
аз направих доло риза.
тухлите около скарата са заменени с в.р. но няма голям ефект според мен.
може би ако гориш въглища ще има някакав ефект.но с дърва не е ефективно.
имам чувството че много бързо се губи жарта.
смятам че трябва да променяш в висо4ина.
ако направош малка риза вместо 1 кюнец и я свържеш последователно мисля 4е е по уда4но.

Тема "1 камина с 2 водни ризи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: