Напишете въпрос свързан със санирането.
stanimir62 - специалист
Въпроса ми е.Каква шпакловка се използва, слага ли се армираща мрежа,какъв свързваш грунт да използвам.
sasooooooooo - "специалист"
Аз го направих така: две ръце с Боро за ТИ + армираща мрежа и две ръце Унифор. Листовете лепиш със специалното лепило. Те са два по два свързани, така че като залепиш долния, повдигаш горния и не се получава фуга.
Не съм сигурен, но мисля, че от него получавам конденз по стъклата.
prascho - майстор
sasooooooooo написа:
Аз го направих така: две ръце с Боро за ТИ + армираща мрежа и две ръце Унифор. Листовете лепиш със специалното лепило. Те са два по два свързани, така че като залепиш долния, повдигаш горния и не се получава фуга.
Не съм сигурен, но мисля, че от него получавам конденз по стъклата.

Това е абсолютно невярно. Сложи лепило между двата листа иначе ще ти напука. Допълнително е правилно да разминеш листовете шахматно!!!!!!!!! Аз бих шпакловал един слой с клебешпахтел. Лепилото се нанася с назъбена маламашка, след това се поставя армирана мрежа и се заглажда със стандартна маламашка. Отгоре може да шпакловаш с шпакловъчна маса шийтрок.
stanimir62 - специалист
Благодаря на колегите за указанията. Ще очаквам и други мнения.
sasooooooooo - "специалист"
prascho, мисля че ти си в грешка.
Защо мислиш, че листите са като панта? :? Естествено, че се лепят и двата, но връзката между тях не се разкъсва. Правят се на гребен, както плочките. Ти на плочките разминаваш ли фугите :? И кое ще се напука, като слагаш мрежа :? Като дойдеш на море, мини до нас да ти покажа четвърта година как стои, без да напука :sauf:
nihonjin - специалист
Селитрон, Депрон и други подобни тънки изолации трябва да се слагат само ако нямаш място за по-дебела, колкото да се спасиш от конденз по стените например. Иначе си е чиста загуба на пари. Труда да сложиш 50 мм Фибран вместо 6 мм Селитрон е почти същия.
stanimir62 - специалист
nihonjin написа:
Селитрон, Депрон и други подобни тънки изолации трябва да се слагат само ако нямаш място за по-дебела, колкото да се спасиш от конденз по стените например. Иначе си е чиста загуба на пари. Труда да сложиш 50 мм Фибран вместо 6 мм Селитрон е почти същия.

Той просто си беше залепен от някой пишман маистор и шпакловал с унифор и латекс без армировка и сега се лющи
8180 - майстор
nihonjin написа:
.......колкото да се спасиш от конденз по стените например. ...
То и това "спасение" рядко се случва.
nihonjin - специалист
8180 написа:
nihonjin написа:
.......колкото да се спасиш от конденз по стените например. ...
То и това "спасение" рядко се случва.
За това вече имам личен опит и слава богу помага.
В банята над плочките имам кант от 10 см мазилка, който мухлясваше ужасно по външната стена. Сложих 6 мм Депрон, шпакловка и боя за влажни помещения и досега, (вече сме почти края на зимата) нямам мухъл. Проверявал съм и след къпане когато е най-влажно; там конденз няма; конденза е по плочките, но те пък не хващат мухъл.

Тема "селитрон някои работил ли е" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: