Има ли фурна да цвърнеш нещо вътре
комшията има редом с атмоса и нафтов котел стар модел със вътрешна горелка -като го запали пуши черен дим все едно гориш гума 

Тъй като съм в апартамент и нямам възможност да монтирам котел!Разбрах, че се отказа от нафтата, но ако те интересува все пак информативно - писала съм в темата "С какво се отоплявате". Качила съм и там снимки какво представлява котела с нафта които имаме. За котел с нафта ти трябва мазе - не само котела е голям, но и резервоарите заемат много място.
Кога камината ще стопли 200 квм къща и с колко кубика .не не... камината е само допълнение, котела няма да го махаме. Ще се свърже за котела с нафтата, така че котела да "пести" нафта. Котела само ще донагрява при необходимост.
maxuel82 написа:Като чета отговорите ми става ясно колко ми е тъп въпроса ! НАПРАВО ТРИЙТЕ тази тема че ме е срамти хубаво смяташ 70W на кубик ама дали ти трябват толкова не се знае да не стане да се презапасиш с киловатите на печката или котела или каквото и да е и после да има абе защо ми е такъв голям разхода на каквото и да е (което на мен ми е познато от личен опит![]()
Ще изчета хубаво форума и ще направя примерна схема на парното! После ще Ви питам дали е добре издържана за да се изпълни!
Само да кажа че в момента смятам по формулата 70W на куб.м. въздух! Както казах имам външна изолация и PVC дограма! Знам че с тези данни неможе да се пресметне точното необходимата мощност но от темите които прочетох ми стана ясно че доста"майстори-направи си сам " използват тази формула и дава резултат!
![]()
И тъй като газта и нафтата са нерентабилни източници
вероятно ще сложа горивна камера(камина)!и ще се отоплявам на дърва!!! Тъй като съм в апартамент и нямам възможност да монтирам котел!
2betrendy написа:беше си тука като купихме къщата. И понеже си работи супер, нямаме намерение да го сменяме за сега. А и както писах в темата "С какво се отоплявате" нафтата тука в Германия е по-евтина - варира между 0,50 и 0,60 Евро на литър. Предимството е, че пълниш веднъж в годината за 2.000 евро и не се занимаваш цяла годинаКолко нафта съм изгорял в колата от тази за отопление ехееее! Само че зимата така страдах от тая нафта че няма да разправям
Но в германия се взимат достатъчно парида така, тука ги берем по дърветата парите
Колко нафта съм изгорял в колата от тази за отопление ехееее!цвета на нафтата за отопление е друг от цвета на нафтата за колата. И сложиш ли един път нафта за отопление, ти се боядисва резервоара за горивото и после дори и да пъниш от бензиностанцията, ако ти направят проверка ще те хванат. А глобите са ужасно големи.
Към септември живот и здарве ще си направя една екскурзия да си купя кола!ако ще идваш към региона Хановер и ти трябва помощ, пиши.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: