• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
niki_sap - специалист
Други какви плодове предвиждаш да вложиш в апартамента? :)
Ако си премахнеш стената между бокса и коридора практически правиш зорлем преходен апартамент и така ще ти мирише на манджи не само в хола, но и в спалнята.
Друг вариант за преустройство е да бутнеш стената между бокса и коридора и да я преместиш по в ляво - така правиш бокса по-голям, а коридора по-малък. Всичко това обаче зависи от разпределението на тръбите и токовете и каво можеш да местиш.
Аз лично не разбрах този трегер между бокса и хола цяла стена ли е, само високо горе по тавана ли е (греда ли е) или какъв е.

Според мен най-добрия вариант, но не най-евтиния е следния:
Местиш стената на бокса по в ляво, като поставяш врата от коридора към хола (и бокса) леко под ъгъл. По този начин отнемаш максимално пространство от коридора и го придаваш към всекидневната. Слагаш стъклена врата - за да влиза максимум светлина в коридора.
Махаш вратата и част от стената между хола и бокса и слагаш стъклена врата (може би плъзгаща) по този начин хем ти е отворено пространството между бокса и хола, хем ако искаш да готвиш пръжки с лук дърпаш вратата и затваряш бокса.
Отделно, ако дадеш точни размери на банята и къде е водата може да се мисли за обзавеждането на коридора и преразпределението на банята. Спалнята не я пипай - имаш нужда от място за гардероби, особено ако намалиш пространството на коридора, където иначе би бил едния ти гардероб.
благодаря ви за отговорите,но немога да разбера защо ще мирише след като всички кухни ги правят отворени. а трегера ми е на цяла стена има място само за една врата.ако ви излязат нови идеи пишете. :rolleyes:
niki_sap - специалист
Не си живял в такъв апартамент, затова не можеш да разбереш. Винаги е добре ако не да имаш отделни стаи, то поне да имаш възможност да ги разделиш. В твоя случай имаш шанса да направиш идеален двустаен апартамент, където не само да имаш функционалност и модерност, но и да избегнеш бъдещи проблеми или поне да си създадеш възможност да ги избегнеш.
Опитах макар и грозно да нарисувам какво имам предвид - червеното са врати, които ако решиш на първо време може и да не слагаш между хола и бокса, така ще си имаш модерното еднообемно жилище. Ако в последствие решиш да се вслушаш и да поставиш врата - ще имаш тази възможност.
Точно как да са ти разположение мебелите в кунята и дали може да се изпълни така банята зависи най-вече от разположението на мръсните канали и отдушниците.

Прикачен файл

000216_175113_515.jpg
000216_175113_515.jpg (28.31 KиБ) Видяна 6868 пъти
dito - специалист
Хубаво предлагаш, но ме притеснява думичката "трегер", написана малко вдясно от твоето червено. Така и не разбрах какво има предвид колегата с пацифисткия ник :) но без значение дали е шайба и греда, при всички положения е по дължина на цялата стена и минава над вратата, която искаш да се бутне.
niki_sap - специалист
Да ти кажа, дори и така да е - да има греда между нарисувания трегер, която да продължава над вратата, ако тази греда не е подпряна с друга колона оствен нарисуваната, то няма да има проблем да стане преустройството. Едиствено ще остане грозната греда, която ще седи малко на чомпек на новопоставените врати. Но и това не е кой знае какъв проблем - справка маняците на гипскартонени тавани :)
dito - специалист
Прав си, с гипсокартон може да се скрие с малко въображение. Сега очакваме колегата да потвърди, че става дума за греда, а не за шайба. И все още смятам, че един по-детайлен чертеж в мащаб ще му бъде много полезен.
този трегер е цяла стена до тавана е,не може да баде съборен и там няма да има врата както и на хола.кажете какъв аспиратор да сложа като мощност. :? :? :?
  • 1
  • 2

Тема "преустроиство на апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: