• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Aми - 4kW
zhivko83 - специалист
Колега Пердеееее ,
срещу училище Христо Ботев има всякакви фитинги , мисля че и като цена стават .
perdeee - специалист
Значи правилно съм пресметнал радиаторите, толкова съм го предвидил и аз даже със 100-200 вата резерв.
Колега благодаря за фитингите още днес ще отида до там,дано да има каквото ми трябва.
Аз започвам великото къртене и ще съм благодарен на всички които помогнат и отговорят на въпросите ми възникнали в процеса на изграждането.
naskov - майстор
Пускай снимки, ще помагаме :)
perdeee - специалист
:birthday2: А ако за първият етаж съединя колекторите и ги захраня с 32мм тръба дали ще е по добре? Тогава ще се получи че от котела тръбата ще се разклонява на 2 по 32мм за двата етажа а не както до сега на 2 по 26 и една 32мм за втория етаж.
zhivko83 - специалист
Пердее , действай , веднъж се прави парното , така че поне да е по твой вкус .
filmatoplo - майстор
Тия 4 киловата ги разпредели на 2 радиатора в стаята ако имаш възможност - две 15 ки . :wink:
zhivko83 - специалист
2 радиатора в стая създават по - голям комфорт от 1 , особено ако няма никакви прегради пред тях . :)
perdeee - специалист
Ами всъщност нямам възможност да ги разпределя на два, прозореца е само един а и незнам как ще е разположението на мебелите за това е наи сигурно да е под прозореца но в тези две стаи с по голяма кубатура наи вероятно няма да са радиатори а конвектори мисля че ще е по добър вариант от радиатора.
filmatoplo - майстор
Мислех да предложа конвектор , ама ти ни подведе с радиатор -в повечето случаи питащия става по хитър в последствие. :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "дали ще проработи тази инсталация за парно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: