• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Yulian - напреднал
Опитах се да намеря нещо по-въпроса но не успях. Извинявам се ако все пак има тема а аз не съм я намерил. Та на въпроса.
С каква химия, боя или някакъв защитен препарат се мажат гредите с които се прави покрива? Сещам се за някой като безир нафта горено масло, но ми се иска нещо, което да не е много запалимо отровно въобще дайте някакви идеи, пък ще видим. Благодаря предварително. :) :) :)
Jason - специалист
Чел съм, че навремето, когато е нямало бетонни колове, лозопроизводителите ги накисвали в разтвор на син камък, после се изсушават и така се гарантирало за дървояди.
Изглежда ми логично и ефтино, но не съм го пробвал.
argonavt - специалист
разпитай за импрегнанти за дърво . Ползвал съм на Оргахим , който мирише доста . Също и на други фирми ,които са водоразтворирми.
masterrichi - специалист
Аз ползвам отработило масло + нафта и го пръскам с компресора,а за пожара то като ти дойде до главата никакъв негорим импрегнант няма да ти помогне.
mitaka_vk - специалист
Yulian написа:
Опитах се да намеря нещо по-въпроса но не успях. Извинявам се ако все пак има тема а аз не съм я намерил. Та на въпроса.
С каква химия, боя или някакъв защитен препарат се мажат гредите с които се прави покрива? Сещам се за някой като безир нафта горено масло, но ми се иска нещо, което да не е много запалимо отровно въобще дайте някакви идеи, пък ще видим. Благодаря предварително. :) :) :)
Бул Лес продават импрегнатори, склада им е на околовръстното. Мисля че беше около 20 лв литъра, но не помня.
artmart - помощник
Ето ти един линк http://www.bochemie.bg/ .Аз лично съм използвал тези продукти и съм мн.доволен.Успех!
Spokoiniq - майстор
За мойта мансарда ползвах един бъркоч на Трохаров от "Галванохимия", 10л беше 50 лева, купуваш си го директно от него в лабораторията му.В останалата част на покрива (старата) имаше бая гадини и ХРУПКАХА по цял ден, неуморими същества са дървоядите, ей!Моя материал беше импрегниран, но за да не се прехвърли нещо от стария покрив(хем не се допират с билната столица новите ребра) взех един противогаз и с пръскачката изпердаших всичко около моята дървения на 2м.(коридон на таван в блок, толкова се виждаше).Хрупкаха още няколко дни, което ме отчая, викам-не работи.Обаче после млъкнаха и дотам.Това още есента, зимата и да има може да спят зимен сън, но 2 месеца преди студа ни скръц, ни хруп-хруп :lol: Бате Рендо от форума може да потвърди как невъзпитано и шумно гризкаха гадинките преди да разхвърляме покрива :lol:
laary - специалист
artmart написа:
Ето ти един линк http://www.bochemie.bg/ .Аз лично съм използвал тези продукти и съм мн.доволен.Успех!
За този продукт дето защитава от дървояди имаш ли мнение?
Yulian - напреднал
Благодаря на всички за отговорите досега. Явно има доста вариянти, ще сметна квадратурата и ще помисля. :? :)
artmart - помощник
laary написа:
artmart написа:
За този продукт дето защитава от дървояди имаш ли мнение?

На мен за
продуктите на тази фирма ми каза приятел който е реставратор.За ново строителство(понеже за реставрация е трудно осъществимо) дори накисване се препоръчва за колкото се може повече време-това е най сигурния метод.Но мисля че и обилно намазване на две ръце би свършило доста добра работа.Иначе фирмата производител е с история и не на последно място да не забравяме от коя държава е :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Греди на покрив." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: