Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
alsted - майстор
:arrow:
Последна промяна от alsted на пон фев 22, 2010 8:25 am, променено общо 1 път.
lubomirlz - специалист
Да явно не сме се разбрали с теб :) , но щом човека не се обадил че са му изгоряли напреженовите намотки на електромера, значи всичко е наред. :prost:
Колегата ако не го мързи може да пусне една снимка на електромера да го видим от коя ера е .
milanss - специалист
alsted ето така са вързани за електромера трансформаторите. Както писах в предния си пост казаха ми , че има значение посоката на трансформатора. Ако се обърне нямало да отчита електромера. Електромерът е стар наистина, понеже е подотчетен и се търси ниска цена. От енергото ги продават евтино. Прилагам и схема от капачката на електромера. Ако има други начини на свързване и приложението им, моля пишете.

Прикачен файл

Схема.jpg
Схема.jpg (74.3 KиБ) Видяна 3520 пъти

Прикачен файл

Схема2.jpg
Дали може да се вържат и така, като се разменят?
Схема2.jpg (58.01 KиБ) Видяна 3520 пъти

Прикачен файл

Схема1.jpg
Схема1.jpg (57.92 KиБ) Видяна 3520 пъти
stefan_gb - специалист
принципните обозначения на клемореда които е дал alsted не съвпадат с твоя електромер , правилно си го свързал.....
всичко деруго което те посъветва го спазваи точно и в обяснението му се съдържа отговора на последня ти въпрос :)

Едобре де защо не даде и снимка на измервателната част за да видим данните на електромера.
alsted - майстор
:arrow:
Последна промяна от alsted на пон фев 22, 2010 8:26 am, променено общо 1 път.
John - специалист
Извинявай,може да не съм видял,но никъде не е казано че,ел-мера няма да отчита.Просто няма да отчита вярно,т.е. /върти на обратно/.
milanss - специалист
alsted въобще не съм имал намерение да ви изпитвам. Тези трансформатори не съм ги вързвал аз. Честно казано никога не съм вързвал токови трансформатори. Не знам как. И понеже всеки си пази занаята, колегите които са ги монтирали не желаеха да обяснят какви са правилата и начините на връзване и за това се обърнах към вас в този форум. Извенете ме ако съм обидил някой. Моля наистина да споделите познанията си по тези трансформатори. Благодаря
milanss - специалист
alsted въобще не съм имал намерение да ви изпитвам. Тези трансформатори не съм ги вързвал аз. Честно казано никога не съм вързвал токови трансформатори. Не знам как. И понеже всеки си пази занаята, колегите които са ги монтирали не желаеха да обяснят какви са правилата и начините на връзване и за това се обърнах към вас в този форум. Извенете ме ако съм обидил някой. Моля наистина да споделите познанията си по тези трансформатори. Благодаря

Тема "токови трансформатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: